Három kiváló hang április végén a Csabagyöngyében

2024. április 21. 18:01 | Csiffáry Zsuzsanna

Mahó Andrea, Mészáros Árpád Zsolt és Serbán Attila érkezik hétfőn este a Csabagyöngye Kulturális Központba, ahol ismert musical dalokat elevenítenek majd fel a nagyérdeműnek. Az április 29-én, hétfő este 7 órakor kezdődő koncertről futólag MÁZS-t, azaz Mészáros Árpád Zsoltot kérdeztük telefonon.

Hétfőn este hét órakor Apassionata - Musical Night címmel koncert lesz a Csabagyöngye Kulturális Központban, ahol három nagy hang szólal majd meg a színpadon. 
 
Énekelni fog Mahó Andrea Jászai Mari-, EMeRTon- és Artisjus-díjas színművésznő, énekesnő, szinkronszínésznő; Serbán Attila színművész énekes, táncpedagógus-koreográfus; valamint  Mészáros Árpád Zsolt azaz MÁZS.
 
A színművész, énekes, Fesztivál díjas rendező, karrierje elején Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Színházban, a Debreceni Csokonai Színházban, Veszprémi Petőfi Színházban majd a Torontói Színházban is játszott. A Budapesti Operettszínház kiemelt művészeként tartják számon, több mint 20 éve. Emellett számos lemez és DVD kiadásán is közreműködött, többek között a Budapesti Operettszínház produkcióinak albumain. Díjai között szerepel többek között a kétszeres Súgó Csiga Fődíj, valamint az év musical- és operettszínésze címet is megkapta. 2008-ban az Eurovíziós dalfesztivál magyarországi döntőjében harmadik helyezést ért el majd a Pepita-díj ezüst fokozatával tüntették ki. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Prima közönségdíját nyerte el, melyet a Csillag-díj követett, mint a legjobb férfi főszereplő.
 
A hétfői koncert kapcsán két program között telefonon beszélgettünk.
 
– Még mielőtt rátérnék a hétfőre, engedd meg, hogy megkérdezzem: most már végleg szabadúszóként dolgozol?
 
Több mint húsz éves történetről van szó. A Budapesti Operettszínház és az én történetem ez, és biztos, hogy még ugyanennyi ideig tartani fog. A színházas munkát a szerelemhez tudnám hasonlítani. Mint minden szerelemben, ebben is vannak ajtócsapkodások. Most éreztem úgy, hogy lépnem kell. Igazából eddig is szólóban dolgoztam. És az operettszínházból sem úgy jöttem el most, hogy soha többé nem fogok oda belépni, hiszen nincs bennem harag. És úgy hiszem, ahol bezárul egy ajtó, kinyílik egy másik. 
 
 
– Jelenleg is sok munkád van, koncertekre is készülsz. 
 

Igen köztük a MÁZS 50 nagykoncertre készülök, emellett nagyon sok vidéki fellépés is vár rám a közeljövőben. Illetve Magyarock Dalszínházában futó három darabban szerepelek. Nyíregyházán, a szűlővárosomban pedig az Anconai szerelmesek című darabban is játszom.

 

– Hétfő este veled is találkozhatnak a musical rajongók. Mit hallhatnak majd tőled a nézők? 
 
Az összes darabból fogok énekelni, amelyben volt szerencsém valaha játszani, mint például a Mozart, vagy a Rudolf, de biztos felcsendülnek majd a Jézus Krisztus szupersztárból dalok. Amikor megkérdezik tőlem egy fellépés előtt, hogy mit fogok énekelni, sosem tudom az összeset felsorolni. De annyit eltudok mondani, hogy nagyon jó hangulatú koncertre számíthat a nagyérdemű.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Kultúra

Kamarakiállítás Gyóni Géza munkásságáról

A Munkácsy Mihály Múzeum legújabb időszaki kiállítása a Békéscsabához szorosan kötődő Gyóni Géza munkásságát a költő személyes tárgyai mellett korabeli dokumentumok és fényképritkaságok segítségével mutatja be a látogatóközönségnek. 
2024. május 29. 17:08
FEL