Anyatejes táplálás: a kormány segíti az édesanyákat

2020. augusztus 1. 11:28 | behir

A kormány minden eszközzel segíteni kíván abban, hogy minden édesanya, aki szeretné, anyatejjel tudja táplálni a gyermekét – hangoztatta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az anyatejes szoptatás világnapján, szombaton a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Novák Katalin kiemelte: a szoptatás egy olyan fantasztikus kapocs gyermek és édesanya között, ami nehezen pótolható mással. Közösségi holdalán hozzátette, hogy ezért is indították el a családbarát szülészet pályázatokat.

Kifejtette: szeretnék elérni, hogy Magyarországon minden szülészeten családbarát körülmények legyenek, amelyek között jó szülni, és a szülést követő első napokban is minden támogatást megkap a család ahhoz, hogy élvezhesse az együttlét első időszakát.

Mint mondta, ezért segítik ezeken a családbarát szülészeteken is a szoptatást, és ezért van az is, hogyha esetleg egy édesanya nem tud szoptatni, de más édesanyának az anyatejét szívesen odaadná a gyermekének, akkor ezt megtehesse: másfélszeresére emelték az anyatej után adott támogatás összegét.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

FEL