Antonio Ferrari: Nehéz szívvel figyelem az Olaszországban történteket

2020. március 22. 17:06 | behir

A BRSE olasz statisztikusa Békéscsabán maradt, a klub külföldi játékosai közül többen már hazautaztak.

A világméretű koronavírus járvány az élet szinte egyetlen területére sem volt tekintettel. Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Magyar Röplabda Szövetség május 15-ig felfüggesztette a bajnokságot, amellyel gyakorlatilag véget ért az idény. Európa több országában a hazainál sokkal drámaibb a helyzet, a BRSE közösségi oldalán adott helyzetjelentést külföldi munkavállalóiról.

Mivel Szerbiában fokozták a készültséget - kijárási tilalom van érvényben - , így Tanja Grbic még csütörtökön elutazott Békéscsabáról. Az egyesület a feladóval rendezett minden adminisztratív kérdést, majd munkatársak elvitték a határhoz, ahol már várta családja. Milagros Collar pénteken este repült el Budapestről a Bukarestben élő vőlegényéhez. A két hovát játékos, Karla Klaric és Mia Jerkov várja az otthoni híreket, de hamarosan mindketten elindulnak haza, a klub engedélyével. Vasja Samec Lipicer vezetőedző és családja még Magyarországon tartózkodik, hiszen ezekben a napokban tetőzik a járvány Szlovéniában.

A legdrámaibb helyzet talán Olaszországban van jelenleg, melyről a BRSE statisztikusa Antonio Ferrari is beszélt.

- Fájó szívvel nézem az otthon történteket, szerte Itáliában már rengeteg halálos áldozata van a vírusnak. Természetesen aggódom családomért, napi szinten beszélek Rómában élő szüleimmel és bátyámmal. A héten dőlt el, hogy vége a magyar bajnokságnak, így itt vagyok Békéscsabán, családom kérte, hogy maradjak is itt, jelenleg ez sokkal biztonságosabb - fogelmazott az olasz szakember.

Antonio Ferrari kiemelte, hogy a BRSE vezetése rendkívül korrekt volt, jelezték, hogy bármiben segítenek.

- Bízom benne, hogy hamarosan enyhül a helyzet és mielőbb viszontláthatom szeretteimet. Sokszor mondtam már, hogy Róma mellett, nekem Békéscsaba a második otthonom, megszerettem a várost és a klubot, amelyhez három éve tartozom. Jelenleg nem tudni, hogy mit hoz a jövő, remélem mielőbb konszolidálódik a helyzet - tette hozzá.

 

További programok »

FEL