Andor-napi szimpóziumon vettek részt a nyomdaipari tanulók

2024. november 29. 16:27 | Osgyán Ágnes

Tizenegyedik alkalommal rendeztek Andor-napi szimpóziumot a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum nyomdaipari tanulóinak. Az intézmény Tevan Andor szellemi örökségét hivatott továbbvinni Békéscsabán.

A jelenlévőket elsőként Varga Tamás alpolgármester köszöntötte, aki kiemelte: az oktatási intézmény remekül kihasználja a 2019-es fejlesztés adta lehetőségeket.

– A BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum nyomdászati képzése élt és él az öt évvel ezelőtt kialakított tudás- és képzőközpont lehetőségeivel. Mindezt transzparensen, kreatívan, aktív kommunikációval, egyedi programokkal és nyitott, vendégszerető attitűddel teszi – fogalmazott.

Az idei Andor-napi szimpóziumon a nyomdász szakma jeles képviselői mellett közel húsz nyomdaipar cég képviseltette magát. A program jelentőségét, Tálas Csaba az intézmény igazgatója hangsúlyozta.

– Ilyenkor az iskolánkban találkozik a nyomdász társadalom, ez egy remek lehetőség arra, hogy kötetlen formában beszélgessenek, eszmét cseréljenek, akár további kapcsolatokat építsenek. A rendezvényen a tanulóink találkozhatnak a nyomdák képviselőivel, akik megbizonyosodhatnak arról, hogy vannak tehetséges és érdeklődő fiatalok – osztotta meg.

Idén a szakmai előadások helyett a helyi nyomdászképzés hatvan éves történelméről emlékeztek meg a résztvevők. Továbbá a diákok játékos programokon is részt vehettek.

Galéria

További programok »

Friss hírek

Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra

Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban, sertéshúsból például háromszor több fogy el decemberben, mint az év más hónapjaiban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azt tanácsolja a vásárlóknak, hogy ha jó minőségű sertéshúst szeretnének vásárolni, keressük a magyar húsárut a boltokban.
13:30
FEL