Ámokfutás - A balesetben vétlen testvérpáron állt bosszút a sarkadi agresszor

2023. március 20. 14:38 | behir.hu

A Gyulai Járási Ügyészség 2 rendbeli aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt egy 27 éves büntetett előéletű sarkadi illetőségű, de méhkeréki tartózkodási helyű férfival szemben, aki bosszúból vert meg két másik férfit.

A férfi felesége 2019-ben, egy közlekedési balesetben súlyosan megsérült; az autót, amelyben a baleset során utasként tartózkodott, egy sarkadi férfi vezetette. A közlekedési baleset ügyében a vádbeli időszakban a Gyulai Járásbíróság előtt büntetőeljárás volt folyamatban, amely ügy terheltje a balesettel érintett traktort vezető személy volt, míg a személygépkocsit vezető sarkadi férfi a balesetben vétlen félként tanúként szerepelt. Erről a terhelt tudomással bírt, ennek ellenére a baleset bekövetkezéséért a sarkadi férfit hibáztatta és ezt többször szóvá is tette neki. A terhelt 2020. november 01-én, dél körüli időben Sarkadon, a háza előtti útszakaszon leszólította és hangosan kérdőre vonta az úton haladó sarkadi férfit a közlekedési baleset miatt. Ekkor a sértett elővette a telefonját annak érdekében, hogy az abban szereplő bírósági idézést megmutassa a terheltnek annak bizonyítása érdekében, hogy ő a közlekedési ügyben csak tanú volt, de ez a terheltet nem érdekelte és váratlanul ököllel megütötte a sértett arcát, aminek következtében a sértett kezéből földre esett a telefon. A terhelt ezt követően több alkalommal ököllel megütötte a sértett fejét miközben indulatosan azzal fenyegetőzött, hogy "Mondtam, hogy úgy is kicsinállak! " Miután a sértett térdre rogyott, azzal is megfenyegette, hogy vonóhorog után köti és megöli. Ekkor az ingatlanból kiszaladt a terhelt édesanyja, aki felvette és visszaadta a sértettnek a mobiltelefonját, és megkérte, hogy hagyja el a helyszínt. 

Nem sokkal a történtek után, 2020. november 16-án, a kora délutáni órákban a terhelt Sarkadon, a Szent István téren lévő parkolóban meglátta az általa korábban bántalmazott sarkadi férfi testvérét, és elhatározta, hogy – mivel ellene büntetőeljárás indult az előzőekben írt bántalmazás miatt, valamint továbbra sem nyugodott bele abba, hogy a sarkadi férfi nem volt okozója a közlekedési balesetnek – a testvéren áll bosszút. Ezért gyorsan leparkolt, hangosan fenyegetőzve odarohant a másik férfihoz és egy alkalommal lefejelte, majd elhagyta a helyszínt. A bántalmazások következtében mindkét sértett férfi 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL