Álomkiránduláson jártak kárpátaljai kisdiákok Szarvason

2018. május 16. 17:52 | behir.hu

A Mini Magyarország makettpark múlt év tavaszán kárpátaljai látnivalókkal bővült. Ennek apropóján a makettpark az egyik legkisebb kárpátaljai falu, Bene általános iskolásait ajándékozta meg idén egy Szarvasra szóló májusi kirándulással. 

Az álomkirándulásra május 12-én érkezett meg a 27 benei kisdiák, akik igazán tartalmas két napot töltöttek el Szarvason. Trill Zsolt kárpátaljai születésű Jászai Mari-díjas magyar színművész és felesége is részt vállalt a benei iskolások támogatásában és fogadásában, mellyel nagy örömet okoztak gyerekeknek és tanáraiknak egyaránt.

Érkezésüket követően a kisdiákok ellátogattak az ország legnagyobb arborétumába, majd a hatalmas élményt jelentő Mini Magyarország makettparkba, ahol szakvezetés keretén belül merültek bele a történelmi Magyarország földrajzi, építészeti múltjába. Az első napot hajókázással zárták a Katalin II. sétahajóval, amelynek a fedélzetéről megcsodálták a Holt-Köröst, illetve a történelmi Magyarország mértani közepét szimbolizáló emlékművet.

Szarvasi kirándulásuk során részt vettek egy misén a katolikus templomban, majd szabadprogram következett a Zenepavilonnál megrendezett Virágok Vasárnapján. A napot fagyizással és egy nagy Körösvölgyi Állatparkban tett sétával koronázták meg.

Hazaindulás előtt még egy meglepetés várt rájuk, átvették a korábban meghirdetett jótékonysági gyűjtésre beérkezett ajándékokat és a Mini Magyarország által felajánlott iskolai felszereléseket, melyek igazán nagy örömet okoztak mind a gyerekeknek, mind pedig tanáraiknak.

 

 

 

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL