Álmok és utazás

2015. november 9. 19:01 | behir.hu

Újabb állomással folytatódott a Békéscsabai Jókai Színház és a Körös Irodalmi Társaság révén életre hívott Kortárs magyar írók sorozat. A két vendég ezúttal Ughy Szabina és Oravecz Péter volt, akik újonnan megjelent saját verseskötetük kapcsán érkeztek Békéscsabára.

A szervezők korábban is törekedtek arra, hogy rendkívüli irodalmi estekkel lepjék meg a közönséget és most sem volt ez másképp. Elek Tibor irodalomtörténész és Farkas-Wellmann Éva költő, szerkesztő ezúttal is olyan vendégeket hívtak meg, akik a magánéletben egy párt alkotnak.

- Egy részről könnyű, más részről nehéz, hogy az ember a költészetéről, a másik személyről úgy beszéljen, hogy akár az alkotómunkában is egy nagyobb betekintésünk van a másik munkájára, mint egy átlagolvasónak. Olyan titkokról nem beszélünk, hogy miként zajlik egy konkrét munkafolyamat, próbáljuk ezt a kettőt okosan ötvözni – fogalmazott Ughy Szabina költő, író.

A páros hölgytagja Séták a peremvidéken című kötetében az utazás motívumát helyezte középpontba. Oravecz Péter Tigrisfogatában pedig az álmok játsszák a főszerepet.

- Vannak olyan ritka esetek, amikor az ember annyira jelen van az álmában, hogy valami nagyon misztikus dolgot él meg és tudja, hogy ez vagy a múltra, a jelenre vagy a jövőre fontos üzenettel bír, ami arra vonatkoztatható. Ezeket prófétikus álmoknak szoktam hívni és a kötetem készülése idején a szokottnál több ilyen álmom volt – árulta el Oravecz Péter költő, zenész.

A közönség ezúttal is betekintést nyerhetett az alkotók gondolatvilágába, munkájába és mindennapjaiba.

FEL