Állati felelősség – Nyílt nap a cirkuszban

2017. október 4. 19:03 | Kovács Dávid

Az Állatok Világnapjára a Richter Flórián Cirkusz egy rendhagyó programmal készült. Az volt a céljuk, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartás fontosságára.

Tevékkel, zebrákkal és lovakkal is találkozhattak az érdeklődők szerda délután a CsabaParkban felállított nagysátorban. Ezúttal a bátrabbak meg is simogathatták az állatokat. Volt olyan, aki az kipróbálhatta az idomítást, de fel is lehetett ülni a kiválasztott kedvencre. A világnapi rendezvény célja, hogy erősítse az emberek és az állatok közötti barátságot. A cirkusz ezzel a programmal szeretné felhívni a figyelmet a felelős állattartásra.

- Számunkra nagyon fontos a helyes állattartás, az állatokkal való bánásmód. Szerintem ez ugyanúgy fontos a mindennapokban is, bárki, aki a magánéletben kutyát, macskát vagy lovat tart. Nálunk is egész nap szabadon vannak az állatok, Szandrával, az elefánttal és a többi állattal is folyamatosan foglalkozunk, mert igénylik az együtt töltött időt – fogalmazott Richter Sebastian művészeti vezető.

Az érdeklődők betekintést nyerhettek a próbákba és megnézhették, hogy miként gyakorolnak az állatok az előadásokra. A szakemberek szerint nagyon fontos, hogy megfelelő körülményeket biztosítsanak az állatoknak.

- Ha az állat is jól érzi magát, akkor mindjárt több kedve van dolgozni. Nekünk az a legfontosabb, hogy az állatok jó hangulatban legyenek, mert akkor teljesítenek jól a porondon – hangsúlyozta Richter Kevin istállóvezető.

Szandra, a 42 éves indiai elefánt egy képet is festett a különleges alkalommal, amivel nagy közönségsikert aratott.

- Nekem az elefánt tetszett a legjobban, mert szerintem nagyon érdekes, ha egy állat fest – árulta el egy kislány.

A cirkusz egy nemes célra is gyűjt, hiszen Szandra képeit elárverezik, majd az összegből a Malajziában magukra maradt elefántok rezervátumát támogatják majd.

További programok »

Itthon

Szeptember 12-én és szeptember 19-én előrehozott lomtalanítás lesz Békéscsabán

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatja Békéscsaba lakosságát, hogy – a hulladékgyűjtési naptártól eltérően – a novemberben meghirdetett időpontot előrehozva, az I. körzetben 2020. november 7. (szombat) helyett 2020. szeptember 12-én (szombaton), a II. körzetben 2020. november 14. (szombat) helyett 2020. szeptember 19-én (szombaton) tartja a lomtalanítást.
13:33
FEL