Állami kitüntetést kapott Kutyej Pál

2020. október 30. 14:13 | behir

A békéscsabai evangélikus lelkész a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta meg.

– A miniszterelnök előterjesztésére Áder János köztársasági elnök ismét kitüntetésekről határozott. Több, mint két évtizedes lelkipásztori tevékenysége, valamint Békéscsaba közéletében, illetve a hazánkban élő szlovák nemzetiség szolgálatában vállalt szerepe elismeréseként Kutyej Pál evangélikus lelkész, a Békéscsabai Evangélikus Szeretetszolgálat intézményvezetője részére a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta – olvasható a Déli Evangélikus Egyházkerület közleményében. A kitüntetést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át a Karmelita kolostorban.

– Kutyej Pál több, mint húsz esztendős békéscsabai szolgálati ideje alatt nemcsak a gyülekezeti élet újulhatott meg, hanem számos beruházás mellett Közép-Európa legnagyobb evangélikus temploma is, emellett a civil életben is segíti városának polgárait: városi kisebbségi képviselő, Országos Szlovák Kisebbségi Önkormányzati tag, 2006-tól pedig három cikluson át Békéscsaba megyei jogú város képviselő-testületi tagjaként, illetve a civil, nemzetiségi és érdekegyeztető bizottság elnökeként dolgozott – áll az indoklásban.

 

Forrás: Déli Evangélikus Egyházkerület

Itthon

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Békéscsabán

Idén a korábbi évektől eltérően emlékezett február 25-én a kommunista diktatúrák áldozataira a békéscsabai önkormányzat. Egy korabeli képeket és történéseket magában foglaló, online füzetet állítottak össze az érdeklődőknek. Emellett a város vezetése szűk körben az emlékműhöz is kilátogatott csütörtökön.
2021. február 25. 15:22
FEL