Alkotó közösség, közösségben alkotó – VII. Újkígyósi Művésztelep

2023. július 21. 18:30 | Fajó Attila

Hetedik alkalommal szervezték meg az Újkígyósi Művésztelep alkotótáborát 16 résztvevővel,. Magyarországon kívül Romániából és Németországból is érkeztek alkotók, a tábor üde színfoltját képezi a Békés vármegyei kulturális életnek.

– Minden évben van egy témaadó gondolatunk, amely köré csoportosítjuk a megszülető alkotásokat. Idén ez a mozgás, a dinamika volt. Nemcsak képzőművészettel, hanem más kulturális elemekkel is bővítjük az egyhetes együtt alkotás programjait. Így például lehetőségünk volt Hámori Gabriella Gyarmathi Fanni naplójából összeállított monodrámáját meghallgatni, amit a táborban résztvevőknek adott elő a színésznő. Emellett koncert is lesz, tehát igazán színessé vált a művésztelep – mondta el Horváth-Gazsó Adrienn művésztanár, aki a tábor főszervezője is egyben.

 

 

Bár Mátyás fiatal festőművész Romániából, Kolozsvárról érkezett az alkotótáborba. Már negyedjére vesz részt tevékenyen a közösségben és saját bevallása szerint nagyon kellemes és inspiratív több hasonszőrű művésszel egy helyen alkotni és egyáltalában véve együtt lenni. 

– Minden évben nagyon várom, hogy mikor jöhetek ide feltöltődni és a különböző pozitív behatások alapján kiélni az alkotás vágyát, itt az újkígyósi művésztanyán, festői környezetben – jegyezte meg.

Galéria

További programok »

FEL