Alakít, de nem hamisít

2016. május 18. 12:50 | Horváth Szabolcs

Dr. Grin Igor fotókiállítása Békéscsabán, a Lencsési Könyvtárban nyílt meg. A műalkotások különleges technikával készült táj és természet fotók, amelyek első ránézésre festményeknek tűnnek. A művész számítógéppel és színes nyomtatóval is dolgozik, de mindezt úgy teszi, hogy a képek kontextusán nem változtat.

- Ezeket a képeket a fotóművész direkt erre a kis kiállítótérre, a Lencsési Könyvtárba tervezte, hiszen az ő alkotásai is inkább múzeumba, képcsarnokba valók.  Egyedi technikával készült tájképeket, többek közt a telet, az őszt, vagy éppen a Körös partot láthatjuk egy kicsit más megvilágításban. Remélem az érdeklődők közül sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy akár majd egy múzeumba, egy nagyobb kiállítótérre is ellátogassanak - mondta a tárlat megnyitásán Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója.        

Dr. Grin Igor gyermekkora óta foglalkozik fotózással. Elmondása szerint mindig a körülötte lévő élő, lélegző táj ihlette meg, de egy idő után portrékat is szívesen megörökített és digitális technikával absztrakt műveket is készít. Manapság általában ezzel a hagyományostól eltérő műszaki eszköztárral viszi papírra mindazt amit lát és érez maga körül.

- Sok utómnnka van egy-egy képpel. Ezt ma már mindenütt elfogadják. Nem arról van szó, hogy kiemelnénk, kivennénk a képekből elemeket. Ezt sokan csinálnak, hogy a látványt szebbé, tisztábbá tegyék, de szerintem ezzel meghamisítják a képet. Én mindig az adott képi kontextust viszem lehetőleg teljes egészében számítógépre és utána papírra - nyilatkozta dr. Grin Igor fotográfus. 

Ha ezeket a képeket nézi a látogató tényleg úgy érzi, hogy a táj, egy-egy természeti forma megelevenedik előtte. A Lencsési Könyvtárban dr. Grin Igor kiállítását hétköznapokon este hat óráig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

További programok »

FEL