Aki nem lép egyszerre: Néptánc bemutatóval zárták az évet a nagycsoportosok

2019. június 6. 18:08 | Vágvölgyi Nóra

Több száz óvodás mutathatta be néptánctudását Békéscsaba főterén, szerda délután. Az „Aki nem lép egyszerre” program részeként a nagycsoportosok egy éven át tanulhatják a néptánc alapjait. Az apróságok óvónőjükkel együtt több táncot is eljárhattak a város szívében.

 

 

Idén is megtelt a főtér a táncoslábú óvodásokkal. Az „Aki nem lép egyszerre” elnevezésű néptánc program 2016 őszén indult útjára Békéscsabán a helyi önkormányzat és a Balassi Közalapítvány közreműködésében. Az alapítvány munkatársai a Hétpróbás Tánciskola szakembereivel együtt tanítják a kicsiket a helyi óvodákban.

Mlinár Pál, a Balassi Közalapítvány vezetője kiemelte: az önkormányzat először a szülőket kérdezte meg, hogy milyen tevékenységet választanának szívesen a kicsiknek. Három tevékenység kapott prioritást, köztük első helyen volt a néptánc, ezt követően kezdték meg a program kidolgozását.

 

Aki nem lép egyszerre program bemutatója Békéscsaba főterén. Fotó: 7.TV/Tóth Áron

 

Pócsikné Laurinyecz Ildikó, a Lenkey óvoda nagycsoportosaival készült a bemutatóra. Mint mondja, ez egy olyan lehetőség a gyerekek számára, amellyel csak gyarapodhatnak.

A legkisebbeket és az eseményre érkezőket Szarvas Péter polgármester köszöntötte a Főtéren, aki szerint a program töretlen népszerűségnek örvend. Kiemelte, hogy a néptáncoktatást a nagycsoportosoknál vezették be, egyúttal örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy Békéscsabán mind a nyolc önkormányzati fenntartású óvodában működik a program.

Az apróságok az egész Szent István teret betáncolták a Suttyomba zenekar kísérete mellett.

 

További programok »

FEL