Akcióban a Karácsonyi Angyalok – összeállították a csomagokat

2021. december 16. 19:00 | Csiffáry Zsuzsanna

A Békéscsaba-Jaminai Evangélikus Egyházközség, Linder utca 11. szám alatt található épületében többen is összegyűltek csütörtök délelőtt. Ennek apropója, a Karácsonyi Angyalok elnevezésű program ajándékcsomagjainak az összeállítása volt. Több gyűjtőpont képviselője is részt vett a csomagok összeállításában, de szép számban jelentek meg diákok is.

Az eseményen Bonnyai Sándor szociális munkás, a Karácsonyi Angyalok adománygyűjtés főszervezője köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Soós Emőke mesemondónak, aki tanulságos történetet mondott el a szeretetről és az ünnep csodájáról. 

Kissné Adamik Veronika, az Erzsébethelyi Általános Iskola pedagógusa elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy az adventi időszakban másokra is gondoljunk. Saját bevallása szerint nagyon meghatódott a gyűjtés során, hiszen nagyon sok szülő ajánlott fel adomány csomagokat.

Dudaszeg Szilvia és Petró Bálint Sándor az iskola tanulói is örömmel vettek részt az ajándékozás folyamatában.

Diós Zsolt, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője szintén részt vett az ajándékcsomagolásban, és megjegyezte, hogy a szerkesztőség gyűjtőpontként is beszállt a jótékonysági programba. Ulbert Zoltán, a Zöld Kosár vezetője is örömmel számolt be arról, hogy sok ajándékot kaptak gyűjtőpontként. 

Csányi Huba diákalpolgármester és a stábja is megjelent a helyszínen.

– A programot Kovács Ákos alpolgármester társam mutatta meg. Such Pálnak, a városi DÖK vezetőjének volt egy kitűzött célja a Csabai Garabonciás Napok ideje alatt, hogy segítsünk a rászorulóknak. Mi ezt átvettük a környezetvédelem mellé, ami szintén fontos – fogalmazott Csányi Huba.

Bonnyai Sándor hozzátette, hogy a csomagokat három szekcióra osztották. Egy gyermekcsomagra, egy kamaszcsomagra és egy nagycsalád csomagra. Meghatározott szempontokat vettek figyelembe a csomagok összeállításánál, amit mindenki egy nagy tábláról olvashatott le. 

A csomagokat még karácsony előtt elszállítják a hátrányos helyzetű családok részére. 

– Olyan jó látni, hogy nagyon sokan megérkeznek az adventbe. Az advent a várakozás ideje, és ilyenkor valami készülődik, kinek-kinek a hite szerint. Azt gondolom, hogy mi itt, lélekben Karácsonyi Angyalokként, másképpen készülünk. Valaki csak elhozza ezeket a kis ajándékcsomagokat, valaki pedig az ország más pontján más embereknek, másféleképpen segít. De az a legfontosabb, hogy ilyenkor minél többen megtalálják azt a helyet ahol leginkább tudnak segíteni – tette hozzá Bonnyai Sándor. 

Akcióban a Karácsonyi Angyalok- összeállították a csomagokat

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL