Akár február végéig is érvényesek lehetnek a régi diákigazolványok

2021. szeptember 18. 13:52 | behir

A jelenlegi szabályok szerint a diákigazolványok a veszélyhelyzet megszűnését követően 60 napig érvényesek. A kormány a rendkívüli jogrendet 2022-ig tervezi meghosszabbítani. Mi lesz a diákigazolványokkal?

2022 januárjáig tervezi kitolni a jelenlegi veszélyhelyzet és a rendkívüli jogrend érvényességét a kormány, ezt azonban az Országgyűlésnek is meg kell szavaznia. Ha elfogadják a javaslatot, az a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt diákigazolványok érvényességét is befolyásolhatja.

Az Oktatási Hivatal közleménye szerint ugyanis a veszélyhelyzet megszűnését követően 60 napig fogadják el a diákigazolványokat, ami egészen eddig azt jelentette, hogy november közepéig utazhatnak a diákok kedvezményesen a régi matricákkal. A rendkívüli jogrend hosszabbítása miatt ez a határidő - a javaslat elfogadása után - február végéig kitolódhat.

 

Pontosan melyik matricát fogadják el most?

Az általános és középiskolások a 2019/2020-as és 2020/2021-es tanév matricáját, a felsőoktatás tanulók pedig a 2019/2020-as tanév első és második féléves matricáját, illetve a 2020/2021-es tanév első és második féléves matricáját is használhatják.

Forrás: eduline.hu

További programok »

Itthon

Békéscsaba kultúrájáért díjátadó a magyar kultúra napja alkalmából - galériával

Gálaműsor részeként adták át a Békéscsaba Kultúrájáért díjakat a Csabagyöngye Kulturális Központban péntek este. Szarvas Péter polgármester hangsúlyozta, hogy fontos elismerni minden olyan tevékenységet, ami a hagyományainkat és a kultúránkat őrzi. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kultúra tisztelete nélkül nem létezhetnénk, mert ez az életünk szerves része.
21:13
FEL