Akár a Barcelonától is igazolhat a United

2022. szeptember 13. 00:00 | behir

Ugyan a legfrissebb hírek szerint Cristiano Ronaldo marad a Manchester Unitednél, ugyanis a vezetőedző, Erik ten Hag közölte vele, számít rá. Ugyanakkor ha megfelelő ajánlat érkezik a portugál játékosért, akkor eladja őt a United. Ha pedig ez megtörténik, a vezetőség figyelme Barcelona felé fordul.

Finoman szólva is furcsa a helyzet Manchesterben. Egyelőre ugyanis minden, és annak az ellenkezője is megtörténhet Cristiano Ronaldóval, a United játékosával. Egy ideig nem volt kérdés, marad a csapatnál, aztán robbant a bomba, miszerint a portugál futballista távozási szándékával fordult a vezetőség felé. Hogy mindebből mennyi igaz, nem tudni, az a biztos, hogy a támadó egyelőre tagja a keretnek, s Erik ten Hag vezetőedző számít rá.

A Manchester United újdonsült vezetőedzője, a Liverpool elleni felkészülési mérkőzésen elmondta, Ronaldo személyes okok miatt nem tartott a csapattal. Bár, hogy ez mennyire igaz, nem tudni, azt viszont igen, hogy a fogadási oldalak legtöbbjén lehet fogadni a United meccseire. „Személyes okok miatt nem jött el, de vele tervezzük a következő szezont. És már alig várom, hogy vele dolgozhassak. Cristiano benne van a terveinkben, és együtt akarunk sikereket elérni" – fogalmazott ten Hag.

 

Ha nem Ronaldo, akkor ki?

A teljes képhez hozzátartozik, hogy ha megfelelő ajánlat érkezik a portugál világsztárért, akkor kénytelenek eladni őt. Ha pedig Ronaldo távozna, akkor Anthony Martial maradna a United egyetlen támadója. És tekintve a csapat előtt álló sűrű menetrendet, ez néz ki annyira jól. De ki az, aki elérhető a piacon, hogy megoldhatja a csapat problémáit?

Az biztos, hogy a United szurkolói egyre frusztráltabbak a Frenkie de Jong ügy miatt. Vannak olyanok, akik szerint amíg a vezetőség a középpályásról tárgyal, addig, mintegy mellékszálként próbálják meg Memphis Depayt is visszahozni a klubhoz. A holland támadó még 2017-ben hagyta el a klubot, miután Louis van Gaal és José Mourinho alatt nem tudott érvényesülni, nem kapott elegendő játéklehetőséget.

Mióta azonban Depay távozott a Unitedtől magára talált. Az Olympique Lyonban például egészen kiválóan futballozott: 178 mérkőzésen 76 gólt szerzett, a Barcelonában pedig 38 mérkőzésen 13-at. Játékstílusa pedig nagyon nagyon hasonlít Dusan Tadicséhoz. Ez azért kifejezetten érdekes, mert Tadic Ten Hag alatt a 2018/19-es szezonban, s csapata egyik legfontosabb embere volt. Nagy szerepet játszott abban, hogy az Ajax a 2018/19-es idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott.

Tekintettel Depay jelenlegi formájára, és benne rejlő képességébe, a United-szurkolók örömmel látnák újra ót a klubnál. A távozásának Barcelonából pedig van is realitása. Miután Pierre Emerick Aubameyang maradt a katalán együttesnél, sőt, érkezett Robert Lewandowski is a Bundesligából, így pedig a Barcelonának el kell adnia játékosokat, hogy az amúgy is kényes pénzügyi egyensúlyát fenn tudja tartani.

Ha Ronaldo távozik, a United talán Memphis Depayért vív majd harcol, és ez mindkét fél számára előnyös lenne. A Barca ugyanis megszabadul egy hatalmas bérigényű focistától, egyensúlyba hozza a könyvelését, a United pedig egy fiatalabb és lendületes utódot kap Ronaldo helyett. Mások azt írják, hogy jelenleg elég olcsó lenne Depay, és, ha már ennyire keveset kér érte a Barcelona, akkor miért ne lenne érdemes őt elhozni.

További programok »

FEL