Akadálymentessé tennék a látássérülteknek a kormányzati kiadványokat

2017. január 5. 05:12 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott és Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) elnöke kezdeményezik, hogy a jövőben a kormány tájékoztató leveleit, valamint a kormányzat közérdekű tájékoztató kiadványait akadálymentes formában is tegyék közzé a látássérült embereknek - közölte a miniszterelnöki megbízott szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint Nyitrai Zsolt és Nagy Sándor szerdán, a Braille-írás világnapján egyeztetett a Magyarországon élő több mint 85 ezer látássérült ember mindennapi életét érintő ügyekről és kérdésekről, valamint az akadálymentesítés további lehetséges irányairól. A megbeszélésen egyetértettek abban, hogy a látássérült és az ép embereknek egyenlő esélyeket kell teremteni a mindennapokban. Emellett Nagy Sándor jelezte, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani a jövőben az online felületek, valamint elektronikus nyomtatványok akadálymentesítésére.

A megbeszélés eredményeként a felek közösen kérik a kormányt, tekintse át a minél teljesebb körű akadálymentesítés lehetőségeit, hogy a látássérült emberek is könnyen és gyorsan intézhessék hivatalos ügyeiket. Nyitrai Zsolt és Nagy Sándor kezdeményezik továbbá, hogy a jövőben a kormány tájékoztató leveleit, valamint a kormányzat közérdekű tájékoztató kiadványait akadálymentes formában is tegyék közzé a látássérült embereknek. Az ehhez szükséges szakmai együttműködést a Miniszterelnöki Kabinetiroda és az érdekvédelmi szervezet hamarosan megindítja - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

FEL