Rudolf is látható a Kenderföldek Egyesület adventi installációjában

2023. december 3. 15:15 | Csiffáry Zsuzsanna

A Kenderföldek Egyesület ünnepi szimbólumokat dolgozott fel Békéscsabán, a Kígyósi út, a Kereki út és Gyár utca találkozásánál lévő körforgalomnál. Az arra járók vasárnap délelőttől már találkozhattak az egyesület és a csatlakozó önkéntesek alkotásával.

A Kenderföldek Egyesület nem először igyekszik szépséget hozni a hétköznapokba, hiszen már tudósítottunk korábbi megmozduásaikról. Ezúttal egy adventi installációval készült a több mint tíz tagból álló csapat.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/ Behir.hu

 

– A településrész lakói önkéntes munkával, lelkesedéssel és kreativitással vettek részt a karácsonyi installáció megalkotásában. A lakosság lelkesedése a tervezéstől a kivitelezésig érezhető volt. Úgy éreztük, hogy közösen alkotva valami szépet és még erősebb kapcsolatokat építhetünk a szomszédjainkkal, együtt még büszkébben képviselhetjük a városrészünket – mondta el Duray Balázs az egyesület tagja. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/ Behir.hu

 

 

Az egyesület tagjai a vasárnap délelőtti nagy hideg ellenére kihelyezték a karácsonyi ünnep főbb szimbólumait, így az egyik legfontosabbat az adventi koszorút és a jászolt, benne Máriával, Józseffel és a kis Jézussal, de a piros orrú Rudolf is megtalálható a körforgalomban. Az ünnepi dekoráció főbb elemei szintén ebben a színben várják az arra „gurulókat”.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/ Behir.hu

 

A Kenderföldek Egyesület elnöke szerint a karácsonyi installáció nem csupán díszítés, hanem üzenet is. Csicsely Gergely kiemelte: a Kenderföldek közössége erős, összetartó és büszke arra, hogy itt élhet, a körforgalmban pompázó ünnepi installáció arra emlékeztet, hogy a közös erőfeszítések és a tenni akarás csodákat képes teremteni. Az elnök hozzátette, hogy a továbbiakban is szeretnék folytatni a dekorálást, mindig az adott ünnepnek megfelelően. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/ Behir.hu

 

Hangsúlyozta, hogy a közösség hálás Fülöpné Csák MónikaZahorán Kitti és Duray-Kőrös Diána kreatív munkájáért, a tettre kész Kenderföldek Egyesületnek a kivitelezésért, illetve a Magyar Közút Zrt. kezelői hozzájárulásáért. Az adventi installáció vízkeresztig lesz látható a helyszínen. 

 

További programok »

Itthon

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. A 67 éves jogász a február elején lemondott Novák Katalint követheti köztársasági elnökként.
14:33
FEL