Meggyújtották az első gyertyát Békéscsaba főterén – galériával

2023. december 3. 18:23 | Csiffáry Zsuzsanna

Advent első vasárnapján Varga Tamás és Nagy Ferenc alpolgármesterek köszöntötték a Szent István térre látogatókat. Az érdeklődők megcsodálhatták az adventi koszorút, a feldíszített karácsonyfát és Szent István teret, valamint egy óvodai műsort is.

Az adventi hangulat megérkezett Békéscsabára, miután vasárnap délután felgyulladtak a város főterén lévő karácsonyi fények. Ehhez hozzájárult a hirtelen sötétedő idő, amelyben még nagyobb hangsúlyt kapott a kivilágítás. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Szent István tér közepén foglal helyet a város karácsonyfája, amelyet több száz dísz tesz hangulatossá. A tűlevelű előtt kapott helyet az adventi koszorú, melynek első gyertyáját ezúttal Nagy Ferenc gyújtott meg, miután Varga Tamás ünnepi beszédében köszöntötte a kilátogatókat. 

 

Fotó: Máthé Csongor

 

Az alpolgármester felelevenítette, hogy kisgyermekként a családdal mindig várták a karácsonyt és felnőttként az adventi várakozás quintesszenciáját hangsúlyozta, amely szerint a belső lelki készülődést és a szeretteikkel töltött minőségi időt jelenti számára. 

 

Fotó: Máthé Csongor

 

Az önkormányzat idén is különleges látványelemekkel készült, főként a gyermekek számára. Az idei Csabai Advent első programján a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda műsora színesítette az estét. Ezután kihirdették az ünnephez kapcsolódó gyermekrajzpályázat eredményeit, majd a kilátogatók a Mikulás hepaj című gyerekműsort tekinthették meg a Vircsaft Társulat előadásában. A rendezvényre több százan látogattak ki. 

Galéria

További programok »

FEL