Adományokért kel útra a bohóc és a futónagykövet

2016. november 2. 14:27 | Balázs Anett

Hatvan kilométer hat óra alatt. Az Orosházi SOS Gyermekfalu lakói számára gyűjt adományokat Andor Bohóc azaz Hurguly - Szabó György és Csíkos Dániel gyulai futónagykövet. A két fiatalember, hogy minél többek adakozási kedvét felébressze, jótékonysági megmozdulást szervez. Andor Bohóc velocipédjével bohócként, Csíkos Dániel futónagykövethez méltóan futva teszi majd meg a Gyula és Orosháza közötti mintegy hatvan kilométernyi távolságot. 

– Úgy tervezzük, 6-7 óra alatt futjuk le a távot. Gyuláról Békéscsabára, majd Telekgerendásra, onnan Csorvásra, végül Orosházára érkezünk. Ezeken a pontokon bárki csatlakozhat hozzánk futva és kerékpárral is – árulta el Csíkos Dániel, a BSI gyulai futónagykövete.

Cél, hogy az SOS Gyermekfalu lakói részére tartósélelmiszereket, játékokat és olyan eszközöket gyűjtsenek, melyek a mindennapi élethez szükségesek. 

– Az SOS Gyermekfalu vezetőségével egyeztetve megtudtuk, hogy elsősorban a játék és az édesség az, ami nagy örömet okozna a legkisebbek körében. A tartós élelmiszerek is jól jönnek. Ruhaneműket is szoktunk gyűjteni, de most arra nincs szükség – tudtuk meg Andor bohóctól.

A jótékonysági megmozduláshoz már többen csatlakoztak, akik kerékpárral és futva teljesítenék a távot.

Segíts, hogy segíthessünk! Fuss velünk! Ez a megmozdulás elnevezése, melyet a legnagyobb közösségi oldalon is megtalálnak, és akár itt is fel tudják venni a kapcsolatot a szervezőpárossal, akik november 18-ig fogadják az adományokat.

A futás november 19-én, szombaton lesz. Gyulán a szökőkút melletti parkolóból kilenc órakor indul majd a csapat.

Ezek is érdekelhetik

FEL