Adományokat gyűjtött a Fidelitas

2016. október 31. 18:33 | Zsíros András

Adománygyűjtő standdal volt jelen a Fidelitas Békés megyei szervezete a Kolbászfesztiválon a program első napján. Jótékonysági süteményvásárukkal kárpátaljai magyar családokon igyekeztek segíteni.

Aprósüteményért cserébe pár száz forint adomány – ezzel a szimbolikus hozzájárulással segíthettek a Kolbászfesztiválra látogatók az ukrajnai háborús helyzetben, nehéz körülmények között élő magyar családokon. A fesztiválozók között a politikai élet több helyi szereplője is dobott a perselybe kisebb-nagyobb összeget. Gajda Róbert kormánymegbízott egykori Fidelitas-tagként örömmel fogadta a fiatalok kezdeményezését. Mint mondta, jó látni, hogy van utánpótlás, akik a közélettel, politikával foglalkoznak, és ilyen nemes ügyeket vállalnak fel.

A szervezet tavaly is hasonló akcióval jelentkezett, akkor a kárpátaljai fiataloknak gyűjtöttek. Idén augusztus végén újraindított akciójuk célcsoportja ezúttal az árva gyerekek. Krupincza Mariann Békés megyei választmányi alelnök szerint számuk megközelíti az ezerötszázat. Hozzátette, megkezdék munkájaukat a humanitárius segélyszervezetek is, akik család típusú otthonokat hoztak létre.

A Fidelitas tagjai a kampányukon keresztül felajánlott pénzt az egyik ilyen szervezetnek, a 2001-ben alakult, kárpátaljai Sámuel Alapítványnak juttatják el. Pénteken összesen harmincezer forint gyűlt össze, de a szervezők remélik, hogy az akció végéig az adományok meghaladják majd a tavalyi két és fél millió forintot.

FEL