Adomány a szebb karácsonyért

2015. november 26. 10:40 | behir.hu

Az Élelmiszerbank Egyesület idén is megszervezi adománygyűjtését, viszont most három napon keresztül november 27-én, 28-án és 29-én várják a nagyáruházakban az élelmiszer-adományokat. Az adománygyűjtéshez 150 település 300 nagynagyáruház csatlakozott, köztük a békéscsabai Tesco és Penny Market-ek.

Az élelmiszerbank célja a háromnapos programmal, hogy a korábbi évekhez hasonlóan egyéni, civil és vállalati önkéntes összefogással a lehető legtöbb rászoruló karácsonyát tegye szebbé élelmiszeradományok segítségével.

A karitatív gyűjtéshez az idei évben a Centrál színház művészei – Nagy-Kálózy Eszter, Pokorny Lia, Papp János, Rudolf Péter és Kovács István is csatlakoznak, akik

">videó üzenetben is elmondják, miért érzik fontosnak a kezdeményezést.

Az önkéntes adománygyűjtők elsősorban alapvető tartós élelmiszereket várnak az itt lakóktól, például konzerv, étolaj, cukor, csokoládé, tartós tej, bébiétel, tészta, liszt. Ezek a termékek sokak számára egy hétköznapi bevásárlás termékei, azonban vannak, akik számára a karácsonyi kívánságok teljes listáját jelentik.

A szervezet nem csak karácsonykor, hanem egész évben azért dolgozik, hogy a rászorulók közül minél többen jussanak élelmiszerhez. Az év végi ünnepek környékén azonban minden évben növekszik az adománykérők száma. Ilyenkor az élelmiszerbank a lakosság segítségét is kéri a megfelelő mennyiségű tartós élelmiszer összegyűjtéséhez.

Egy csomag liszttel, olajjal, vagy csokoládéval többet pakolni a bevásárló kosárba, nekünk lehet semmit nem jelent, másnak viszont a szebb karácsonyt hozhatja el.

- Tavaly a lakosság 194 tonna tartós élelmiszert ajánlott fel a gyűjtési hétvége során, így közel 30 ezer rászoruló családnak segíthettünk az összeállított csomagok átadásával. Bízunk benne, hogy idén még több családot tudunk majd támogatni az ünnepek közeledtével. Ezúton is szeretnénk megköszönni a résztvevő áruházláncok és a CIB Bank támogatását, valamint több ezer önkéntes segítőnk munkáját, akik nélkül ezt az akciót nem tudnánk megszervezni - mondta el Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Az összegyűjtött adományokat az élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt.

 

További programok »

FEL