A zöldség fele megint nem az asztalra került

2020. február 24. 11:11 | behir

A NAV munkatársai Békés megyében ellenőrizték azt a csaknem két tonna különféle zöldséggel és gyümölccsel megrakott teherautót, melyről kiderült, hogy az áru nagy részéről nincsenek papírok és még a sofőr is feketén dolgozott.

A pénzügyőrök a Csanádapáca és Pusztaföldvár közötti útszakaszon figyeltek fel egy teherautóra, amit nem találtak az EKÁER-rendszerben, annak ellenére, hogy árut szállított. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai megállították a járművet és átvizsgálták a rakományt - írja a NAV közleménye.

Az ellenőrzésen kiderült, hogy a gyümölcsök és zöldségek nagy részén semmilyen nyomon követhetőséget biztosító jelölés nem található. A járműben utazó vállalkozó elmondta, hogy saját üzletébe vette az árut egy nagybani piacon, de a szállítmány több mint felével kapcsolatban sem számlát, sem egyéb bizonylatot nem tudott bemutatni.

 

(Fotó: NAV)

(Fotó: NAV)

 

A pénzügyőrök az igazolatlan eredetű áruról értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a szállítmányból több mint 800 kilogramm zöldség azonnali megsemmisítése mellett döntöttek.

A hiányosságok és a be nem jelentett alkalmazott miatt akár egymillió forint pénzbírságra is számíthat a vállalkozó.

További programok »

FEL