A zeneiskolások a református templomban adtak adventi hangversenyt

2018. december 22. 18:52 | Kovács Andrea

Békéscsabán az adventi hangversenyek is segítették az ünnepre hangolódást. A Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai az előző évekhez hasonlóan a református templomban adtak koncertet.

Tímár Rebeka csellójátékával indult a Bartók Béla zeneiskola hangversenye. Az ünnepre hangolódást Marti Miklós Nándor református lelkész gondolatai is segítették.

– Az advent azért advent, mert másképp tekint le az Isten Jézus óta ebbe a világba. mert nem vagyunk jobbak a Noé idejében élt embereknél még lehet, hogy a Sodoma és Gomora jelenségei is egyre inkább jelen vannak a világban. de Isten mostmár nemcsak az igazságával, hanem a szeretetével is odafordul az emberekhez – mondta a lelkipásztor.

 

Fotó: Bucsai Ákos

 

A Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai többféle produkcióval is készültek az adventi hangversenyre. Közel 60 diák lépett fel: vonós, fúvós, pengetős hangszeresek, és énekes növendékek is részt vettek a koncerten.

– A zeneiskolának van egy bérletes hangverseny sorozata, amelybe több koncert is beletartozik. Ez az egész tanévet lefedi és ebben az egyik legfontosabb az adventi hangverseny, amely ünnepkörhöz kapcsolódóan szólítja meg a szülőket, családokat és mindig nagy szeretettel jönnek  el a református templomba  – mondta Szomor István, a Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese.

További programok »

FEL