A zene jegyében indítja új évadát a Jókai színház

2021. augusztus 11. 13:44 | behir

Hogyan töltik a Jókai színház művészei a nyarat? Pihenéssel, feltöltődéssel, de természetesen elviszik a Békéscsabán színpadra állított darabokat újabb helyszínekre, s emellett arra is van energiájuk, hogy az őszi bemutatókra készüljenek.

A muzsika lesz a 2021-2022. évad vezérfonala, ami a Békéscsabai Jókai Színház minden előadást át- meg átszövi. A nagyszínpadon – terveik szerint – novemberben mutatkozik be a Made in Hungária, amelyet a városunkban koncertezett Fenyő Miklós is jó szívvel ajánlott a nézők figyelmébe.

Nem maradnak a nézők klasszikusok nélkül sem, hiszen az Énekes madár című szerelmes játékot is színre viszik. Tamási Áron szívhez szóló története a magyar népzenében gyökerező világzenével fűszerezve minden bizonnyal közönségkedvenccé válik.

„Külföldi látogatója” is lesz a színháznak Zorba, a görög személyében, aki megerősít bennünket abban, hogy a pozitív gondolkodás a legnagyobb nehézségeken is átsegíti az embert.

Továbbá ősbemutatóval készülnek: a Drakula című horror-rockopera új műfajt honosít meg a Jókai színház színpadán.

A Sík Ferenc Kamaraszínházban két bemutatót terveznek. Szabó Magda: Az ajtó című nemzetközileg is ismert regénye elevenedik majd meg, Neil Simon Furcsa pár (női változat) című vígjátéka pedig a társulat kiváló színésznői számára kínál remek szerepeket, és a Broadwayra repíti a nézőt.

A Stúdiószínházban a Váratlan találkozások és a Királyom, Isten áldjon című kétszemélyes darabok egy-egy pár történetéről mesélnek. Az óvodásokat és az általános iskolásokat pedig a Fehérlófia, a János vitéz, a Tihany Tündér és a Trón alatt a király című előadásokkal várják.

A jelenlegi évad ősszel fejeződik be. Most a nézők minden korlátozás nélkül, jeggyel vagy korábban megvásárolt bérletükkel megtekinthetik a Trianont, a Pezsgős vacsorát, a Hotel Mimózát, a Sweet Charityt, valamint szeptemberben bemutatják a Kakukkfészket is. Az ifjú színházbarátok számára a Kaland a nagy családerdőben című darab ígérkezik csemegének különleges látványvilágával, októbertől pedig az Árgyélus királyfit nézhetik meg a gyerekek.

A nézők a bérleteiket a jelen évad lezárultával tudják megújítani, az új bérleteket szeptembertől kínálja a színház.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

 

További programok »

Itthon

Eltiltás hatálya alatt vezetett a békéscsabai férfi, börtönbüntetésre ítélték

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján 8 hónap időtartamú végrehajtandó (!) börtönbüntetésre ítélt jogerősen az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén egy 55 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő békéscsabai férfit. A bíróság ezen felül 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és 3 évre a közúti járművezetéstől is.
10:47
FEL