A WHO továbbra is reméli, hogy megrendezik a tokiói olimpiát

2021. május 9. 18:54 | behir

Tisztában vannak vele, a sportolóknak is különös élmény lesz szurkolók nélkül szerepelni.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra is azt reméli, hogy idén megrendezhetik Tokióban a tavaly nyárról elhalasztott olimpiát, annak ellenére, hogy a koronavírusos esetek száma világszerte több országban, köztük Japánban is növekszik.

“Reméljük, hogy megvalósulhatnak az olimpiai játékok. Sok sporteseményt és bajnokságot láthattunk, amely az elmúlt fél évben biztonságosan lezajlott, nézők nélkül, a sportolók számára különös körülmények között” – nyilatkozta Mike Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója.

Megjegyezte, hogy az olimpia összetettebb esemény, mert nagyon sok különböző helyszínen zajlanak a versenyek. Meglátása szerint ez a logisztika és a kockázatkezelés tesztje lesz.

“Bízunk benne, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a japán kormány és a tokiói városvezetés megfelelő döntéseket hoz a kockázatok lehető leghatékonyabb kezelése érdekében” – hangsúlyozta Ryan. Hozzátette, hogy a WHO nem tett ajánlásokat a maximális nézőszámra vonatkozóan, mert ez az aktuális járványhelyzettől függ majd.

Pénteken harmadszor is meghosszabbították a rendkívüli állapotot Tokióban, alig két és fél hónappal az olimpia kezdete előtt. A szervezők márciusban jelentették be, hogy külföldi nézők és önkéntesek nem utazhatnak Japánba, arról pedig júniusban döntenek, hogy hány néző lehet jelen be a versenyhelyszíneken.

Forrás: MTI

További programok »

FEL