„A világ nagyobb, mint gondolnád” – Újra Békéscsabára látogatott a TEDx

2020. február 17. 15:35 | D. Nagy Bence

"Technology, entertainment, design", vagyis technológia, szórakoztatás és dizájn: ebben a három szóban gyökerezik a kaliforniai eredetű TED-rendezvénysorozat, amit 2020-ban már második alkalommal rendeztek meg a megyeszékhelyen. Az idei eseményen a jelenlevők tizenegy előadó munkájáról, világnézetéről hallhattak szórakoztató előadásokat.

A szombati rendezvény – a tavalyihoz hasonlóan – ismét teltházzal zajlott. A Csabagyöngye Kulturális Központba látogatók idén többek között fóbiákról, szülőségről, vitakultúráról és az éghajlatváltozásról hallgathattak előadásokat.

„Idén talán több a személyes történet és a pszichológiai témájú előadás, de képviseltette magát a technológia és az oktatás is” – mondta el kérdésünkre Tóth Miklós, a TEDx Békéscsaba alapító főszervezője, aki azt is kiemelte, hogy a rendezvény központi témájához kapcsolódva nemcsak eladókat, de kiállítókat is meghívtak, akik munkájukkal, termékeikkel több ponton kötődtek a nap üzenetéhez.

A rendezvény során főként békéscsabai kötődésű előadók álltak a színpadra, így például Bonnyai Sándor is, aki A putri gyermekei címmel beszélt munkájáról. A Karácsonyi Angyalok kezdeményezésének főszervezője a kárpátaljai nehéz sorsú magyar gyerekek küzdelmeit mutatta be.

„Nemcsak arról volt szó, hogy elmondjak néhány történetet, hanem arról is, hogy átadjam, átültessem ezeket másokba. Ezek a történetek ugyanis az én világképemet, mivoltomat gyarapították és erősítették – tette hozzá Bonnyai Sándor.

A szervezők elmondása alapján a TEDx 2021-ben ismét Békéscsabára látogat majd, megteremtve ezzel a különleges rendezvénysorozat hagyományát a városban.

 

Galéria

További programok »

FEL