"A világ leggyorsabb embere a vizen" – Tótka Sándort köszöntötték Gyomaendrődön

2021. augusztus 24. 10:49 | Csiffáry Zsuzsanna

Tótka Sándor gyomaendrődi kajakozónak szinte az egész város szurkolt az olimpiai versenyek ideje alatt. A hazaérkező olimpikont több százan köszöntötték a gyomaendrődi Szabadság téren.

Tótka Sándor 2003-ban kezdett el kajakozni, egy osztálytársa invitálta az edzésekre, és saját bevallása szerint hamar megkedvelte a sportot. Hétfőn este ünnepélyes keretek között köszöntötték a gyomaendrődi olimpikont, akivel az este folyamán Szujó Zoltán sportriporter beszélgetett. 

– Különleges nap ez a számunkra, hiszen az első gyomaendrődi olimpikonunkat köszönthetjük. Úgy gondolom, hogy nem sok olyan magyarországi település van, amely olimpikont adhatott a mindenkori magyar sportnak. Nagyon büszkék vagyunk Tótka Sándorra – fogalmazott Gyomaendrőd polgármestere. 

Toldi Balázs hozzátette, hogy jelenleg két kajakegyesület működik Gyomaendrődön, ahol sok fiatal kajakozik, ám különböző sportágakban is vannak egyesületeik, és körülbelül 400-500 utánpótlás-korú gyermeket tartanak számon.  

Tótka Sándor elmondta, hogy számára az olimpiai aranyérem egyenesen arányos az önmegvalósítással. Elmesélte stábunknak, hogy kisgyermekként kitűzött maga elé egy célt, és mindent elkövetett annak érdekében, hogy valóra váltsa azt. 

– Nagyon sok példaképem van, de leginkább sportolók. Van egy olyan mondásom, hogy tanulj mindig a legjobbaktól. Nagyon szeretem például Usain Boltot, mert ő a világ leggyorsabb embere, én pedig a világ leggyorsabb embere a vizen. Motivált is, hogy ezt a titulust elérjem – mondta el az olimpikon. Hozzátette: készült arra, hogy nem lesz túl nagy szurkolótábor kint az olimpián, viszont az a néhány magyar, aki jelen volt, fergeteges hangulatot varázsolt.

– Ezzel szemben Budapestre rengeteg gyomaendrődi utazott fel, ami nagyon jól esett – tette hozzá.

Tótka Sándor megosztotta velünk, hogy a los angelesi olimpiáig tervez, illetve elindul a hétvégi moszkvai sprintversenyen. 

Galéria

További programok »

Sport

Szegeden már a nyári bajnokságok jegyében úsztak a csabaiak

Minden korosztálynak, a felnőttől a legkisebbekig írtak ki versenyszámokat a napokban lezajlott Naturex Kupa úszóversenyen. A Szegedi Tiszavirág Sportuszodában megrendezett kétnapos eseményre 26 klub – köztük kilenc határokon túli – adta le nevezését, összesen kicsi híján háromszáz versenyző lépett rajtkőre, kereken 1200 startot jegyezve.
2023. március 21. 16:41
FEL