A továbbtanulás előtt állókat várták csütörtökön a Csaba Centerben

2020. február 6. 17:06 | Gyemendi Réka

Kihelyezett nyílt napot tartott a Gál Ferenc Főiskola Békéscsabán, a belvárosi bevásárlóközpont aulájában. A rendezvényre főként továbbtanulás előtt álló diákokat vártak.

Gazdag programkínálattal készült a Gál Ferenc Főiskola a Csaba Center aulájában, ahol az intézmény mind a négy kara bemutatkozott. 

– Próbáltuk kevésbé formális módon megmutatni a karok jellemzőit. Összesen 21 féle játékos aktivitást hoztunk el, és mindegyiknél egy GFF "tallért" szerezhettek a játékosok. Három ilyen tallér megszerzésével a szerencsekeréknél forgatva ajándékot nyerhettek – ismertette a programokat Kölcseyné Balázs Mária, a Gál Ferenc Főiskola tanársegéde.

Galéria

 

Azt, hogy miért érdemes a fősikolára jelentkezni és milyen lehetőségeket kínál az intézmény a hallgatóknak, Dr. Kozma Gábor rektor mutatta be.

– A Gál Ferenc Főiskola a térség főiskolája, ami nem pozíciót, hanem szolgálatot jelent. Ránk mindenképpen számíthat az, aki a jövőjét tervezi. Az érettségi után nálunk olyan hasznos diplomát szerezhet a hallgató, amit itt a megyében, a szülőföldjén tud hasznosítani. Azt szeretnénk, ha olyan diplomásokat bocsáthatnánk ki minél nagyobb számban, akikre helyben szükség van, és akik később saját családjukat itt alapítják, így megmaradnak korábbi baráti, családi köreikben, és Békéscsaba, Gyula, Szarvas és minden Békés megyei település javát szolgálnák – fogalmazott a fősikola rektora.

Hozzátette, hogy a Gál Ferenc Főiskola ugyan úgy működik, mint egy egyetem.

– Ugyan úgy épülnek fel a szakjaink, alap- és mesterszakokat, felsőoktatási szakképzéseket kínálunk, továbbá iskolarendszeren kívüli programjaink is vannak. Azt szeretnénk elérni, hogy jobb preztízse legyen annak a diplomának, amit itt adunk – jegyezte meg.

A rektor azt is bemutatta, milyen képzéseket kínál a Gál Ferenc Főiskola a megyében.

– Alapképzési szakokon Gyulán kínálunk egészségügyi képzést, szociális munka szakot, valamint az egészségturizmust. Utóbbi egy olyan összetett szak, amelyre óriási igény van. Békéscsabán a gazdasági képzések folynak, nem véletlenül, hiszen a megye legnagyobb gazdasági szereplőinek nagy része Békéscsabán található. Szarvason a nevelés hivatását sajátíthatják el a hallgatók, így a csecsemőgondozó-kisgyermeknevelő szakot kínáljuk. Békés megyében nagy hagyományai vannak az óvó- és tanító képzésnek, amire mi büszkék vagyunk, és ezekete a tradíciókat szeretnénk tovább vinni – összegzett.

További programok »

FEL