A tolltartójában tárolta az extasy tablettákat az iskolás díler

2021. március 29. 12:04 | behir

A Gyulai Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy most 19 éves, büntetett előéletű békéscsabai férfi ellen, aki 2019 folyamán rendszeresen értékesített marihuánát és extasyt áll a Gyulai Törvényszék közleményében.

Kábítószer-kereskedelem miatt kell bíróság elé állnia társának, egy 26 éves büntetlen előéletű gyulai férfinak is, aki csekély mennyiségű kábítószer átadással valósította meg a bűncselekményt.

2019-ben az akkor 17 éves terhelt ismeretlen forrásból extasy tablettákat, valamint marihuánát szerzett meg annak érdekében, hogy a kábítószereket anyagi haszonnal értékesítse Békéscsabán és a környező településeken több személynek, és ezáltal rendszeres jövedelemre tegyen szert, megélhetését a kábítószer eladásából biztosítsa.

 

Extasy tabletták – Fotó: police.hu

Extasy tabletták – Fotó: police.hu

 

Ezen felül egyes ismerőseinek ingyenesen is átadott kábítószert, valamint abból – esetenként ismerőseivel együtt – fogyasztott is. A fiatal férfi vevőkörébe legalább 13 személy, köztük fiatalkorúak is beletartoztak, illetőleg kapcsolatban állt a 26 éves másik terhelttel, neki nemcsak értékesítette a kábítószert, de volt, hogy elcserélték egymás bírtokában lévő drogokat.

A 19 éves férfi békéscsabai lakóhelyén foganatosított kutatás során a rendőrök 176 darab extasy tablettát és közel 13 gramm marihuánát foglaltak le, az előbbiek egy részét egy tolltartóban találták meg.

A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetett előéletű fiatal férfit az előkészítő ülésen történő beismerése esetén is fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és közügyektől eltiltásra, míg büntetlen előéletű társát felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje.

A járási ügyészség indítványt tett a 19 éves férfi vonatkozásában a cselekményével elért haszon vagyonelkobzás keretében történő elvonására, a lakóhelyén lefoglalt kábítószerek elkobzására, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel másfél millió forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik.

További programok »

FEL