A Tesz-Vesz Klub javában készül az ünnepekre

2021. november 3. 17:26 | Csiffáry Zsuzsanna

Bár még nem léptünk az adventi időszakba, jó néhány kézműves kör teljes gőzzel készül az ünnepekre. A Tesz- Vesz Klub sem tesz másként, íme néhány ötlet tőlük.

Idén november 28-án kezdődik advent időszaka, de ahogy azt megtudtuk a kézművesektől, az alkotók már a nyár közepén már elkezdték a karácsonyi készülődést.
Adorjánné Katalin rajztanár a Tesz-Vesz Klubban felhívta a figyelmet a karácsonyi tradíciókkal kapcsolatos szokásokra, mint például az ünnepi képeslapok népszerűségére. Úgy gondolja, hogy személyessé tehetünk bármilyen apró karácsonyi ajándékot, ha kísérőkártyaként is használjuk ezeket, illetve az Évákat, Ádámokat is meglephetjük ezzel. 
A saját kezűleg készített ajándékok emlékeztetik a másikat arra, hogy szívünk-lelkünk benne van az alkotásban.  Íme még néhány ajánlott ajándékozási ötlet, amit saját kezűleg is elkészíthet. 
 
 

 
 

Fotóalbum dobozban

A fotókartonból vágjon le egy akkora csíkot, amire ráfér az összes, ön által kiválasztott kép. Ossza be a kartont, és egyenlő távolságokban ragassza fel az egyik oldalára a fotókat úgy, hogy az alján kihagy némi helyet. Harmonikaszerűen hajtsa meg a kartont, az alját ragassza a doboz fenekére. A fotókarton tetejére szalagból fogantyút is erősíthet, így könnyebb lesz kihúzni a dobozból. 
 
Forró csoki befőttesüvegben
A forrócsoki egy bögrényi törődés és melegség. Ma már szinte minden szupermarketben, háztartási boltban kapható olyan befőttesüveg, amin fület is kialakítottak. Egy ilyenbe vagy egy simába rétegezze a következőket: tejpor (ez kihagyható), édesítetlen kakaópor, cukor, csokipasztilla.
 
 

 
 

További programok »

FEL