A természet napja

2016. május 22. 15:49 | behir.hu

A három hazai legnagyobb civil szervezet - a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország - még 2014 decemberének közepén aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy megerősítse a hazai természetvédelem helyzetét. A célok között szerepelt a Magyar Természet Napjának megalapítása. Május 22-én a hazai természeti értékeink fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

A Lencsési Közösségi Ház Természetjáró köre 2005-ben alakult, amely a Magyar Természet Napján egy különleges felfedezőtúrára hívta a békéscsabaiakat. A kirándulás a Gyulai Városerdőn keresztül, a Körös mentén, Dobozig tartott. A csoport három hetente találkozik, és minden alkalommal túráznak, a távok változóak öt és tizenöt kilométer között. A taglétszám hatvan felett van, erre a túrára mintegy harmincan vállalkoztak.

- Nagyon fontos és nagyon örülök neki, hogy sokszor az unokák is velünk jönnek. Látják a természetjárást, hogy miként szervezzük, hogy indítjuk, megtervezzük, hol tartunk pihenőt. Látják azt is, hogy a szemetet soha nem dobjuk el, hanem elrakjuk a hátizsákunkba - fogalmazott Zsibrita Mária, a természetjáró kör vezetője hangsúlyozva az ilyen túrák egyik fontos elemét.

Gellért Mária mintegy hét évvel ezelőtt csatlakozott a csoporthoz. Addig nem ismert senkit a társaságból, de nagyon jók voltak az első túrák, így itt ragadt ebben a csapatban.

- Nagyon fontos, hogy az ember az egészségét minél tovább megőrizze, friss levegőn legyen, Nyugalom van, a társasággal jókat beszélgethetünk közben és nagyon jó fényképeket is lehet készíteni – emelte ki a csoport egyik lelkes tagja.
 

FEL