A tanárok állítják, egyre dühösebbek

2016. június 7. 11:02 | Fekete Kata

Hét városból jelezték eddig, hogy helyi tüntetéssel csatlakoznak a Tanítanék mozgalom szombati budapesti tanévzáró demonstrációjához - tudtuk meg a Tanítanék oldalról. Békéscsabán szombaton délután három órakor a Szabadság térre várják azokat a pedagógusokat, akik helyben szeretnének támogatni a budapesti, a Március 15. térről a Várkert Bazárig tartó felvonulást. A tüntetők a kormányzat oktatási döntései ellen  emelik fel a szavukat, amelyet a  Tanítanék oldalon így fogalmaztak meg.

,,Nem buktunk el. Szó sincs ilyesmiről. Mert egyre dühösebbek vagyunk, és egyre több olyan dolog van, ami ellen küzdenünk kell. Egy héttel ezelőtt a szakképzési rendszer szétverésére hívtuk fel a figyelmet. Szakmai szervezetek, szakszevezetek, iskolák küldték el a Civil Közoktatási Platform tiltakozását. És mi volt rá a válasz? A Nemzetgazdasági Minisztérium felháborító és valótlan állításokkal próbálta "megcáfolni" a szakma állításait. Nem sikerült nekik. Nincs olyan állításuk, amivel ne lehetne, és amivel nem fogunk szembeszállni.

Mindeközben megkezdődött az alapítványi szakképzők ellehetetlenítése és kényszerállamosítása, a kéttannyelvű képzés ellehetetlenítése, a totális államosítás előkészítése."

FEL