A szép szemű locsoló mindent észrevesz – tojásfestés a Lencsésin

2023. április 1. 15:50 | Such Tamás

Húsvéti családi játszóház zajlott a Lencsési Közösségi Házban szombat délelőtt. Az érdeklődök megismerkedtek a húsvéti népszokásokkal, tojásfestés különféle technikáival, illetve ünnepi asztali díszeket és kopogtatókat is készítettek. A belépődíj 3 darab főtt tojás volt.

– Március 27-étől visszaállt a rendes nyitva tartási rendünk, ami azt jeleni, hogy szombat, vasárnap is tudunk újfent rendezvényeket szervezni – mondta Takács Péter.

Az intézményvezető szavaira szinte rímelt a szombat délelőtti ikerrendezvény. Míg a nagyteremeben a bakelit börze pörgött mint egy hanglemez (erről a programról később mesélünk), addig a Mohácsy Mátyás Teremben a fentebb említett húsvéti játszóházban kreatívkodtak a családok. Sőt, lassan az apukák fölényben lettek.

 

Ujj Éva bemutat egy technikát – Fotó: behir.hu/Such Tamás

(Ujj Éva bemutat egy technikát – Fotók: behir.hu/Such Tamás)

 

Ujj Éva foglalkozásvezető a hagyományos tojásfestési technikák világába kalauzolta a gyerekeket. Az egyik a berzselés, azaz levélrátétes díszítés, a másik pedig az írókázás volt, amikor írókával rajzolunk a tojásra.

– Különböző szimbólumokkal ellátott tojásmintákat tettünk ki az asztalokra – fűzte hozzá. – Ezek a szimbólumok az élet, az újjászületés jelképei. Természetesen gondoltunk a kisebb gyermekekre is, akik egy egyszerűbb nyuszifigurát készítenek. Azonfelül az asztaldíszek és a kopogtatók is mindig népszerűek.

Azt követően felhívta a lyányok figyelmét, hogy nagy műgonddal készítsék a tojásokat, ugyanis a szép szemű locsoló mindent észrevesz.

 

Galéria

További programok »

Kultúra

Szakmai díjra jelölték a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt

Az egyik hazai turisztikai magazin szerkesztősége 2023-ban 13. alkalommal 10+1 kategóriában keresi az üzleti turizmus legjobbjait. A kiírás célja, hogy díjazzák a legkiválóbb szolgáltatókat. Idén a legjobb új piaci szereplőknél a szabadkígyósi Wenckheim-kastély is helyet kapott a jelöltek között.
18:54
FEL