A Szent-György lovagrend megyei tagjai Kiss Ernő honvéd tábornokra emlékeztek

2019. október 9. 18:21 | behir.hu

A Nemzetközi Szent-György Lovagrend mindig is fontosnak tartotta a nemzeti hőseire történő megemlékezést. Október 6-a  a magyar történelem gyásznapja, hiszen ezen a napon végezték ki Aradon 13 honvédtábornokunkat és Pesten Batthyány Lajos miniszterelnököt.

A Nemzetközi Szent György Lovagrend Békés Megyei Priotátusa - ahogyan a múlt évben - az idén is a vajdasági Eleméren tisztelgett az ott eltemetett aradi vértanú, Kiss Ernő honvédtábornok sírjánál és mellszobránál.

Lovag Antal László megyei prior és társai, lovag Kesic Bogdan, Pretz István és Gregor László az ünnepi mise után helyezték el koszorújukat. 

Az ünnepségen dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete részletesen emlékezett meg a tizenhárom vértanúról, utalva arra, hogy több nemzetből jöttek de sorsukat vállalva, magyarként áldozták életüket. Ugyanilyen  gondolatébresztő volt a Magyar Nemzeti Tanács elnökének, Hajnal Jenőnek az ünnepi beszéde is.

A megemlékezésen a magyar és szerb koszorúk egyaránt azt hirdették: a szabadság ügye nemzeti és nemzetközi ügy! 

 

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL