A szegény csizmadia és a Szélkirály

2016. január 7. 12:36 | behir.hu

Elkezdődött A szegény Csizmadia és a Szélkirály színdarab olvasópróbája a Jókai Színházban. A nézők február 11-étől láthatják a mesejátékot a színpadon, ahol nem lesz hiány zenéből és táncból.

A szegény Csizmadia és a Szélkirály mesejáték, amely drámai elemeket és megoldásra váró konfliktusokat is tartalmaz. Az alaptörténete egy magyar népmese és nagy része táncból áll. Hernyák György, a darab rendezője szerint nagyon jó táncosokkal tud majd együtt dolgozni. 

Az eredeti magyar népmesét Zalán Tibor, dramaturg írta át és verses elemekkel gazdagította. A darabban szinte minden mondat után tánc következik az előadásban, tehát a nézők előtt egy mozgásszínház elevenedik meg. A dramaturg szerint a közönség fogékony a hasonló stílusú, táncos-zenés előadásokra.

A mesejáték egyik fő karaktere a Szélkirály, aki egy misztikus lény. Presits Tamás szerint ez egy különleges szerep számára. A karakter megkívánja a tánc- és énektudást is, ami nem lesz könnyű feladat. A színész elmondta, hogy már két hónapja gyakorol, hogy még jobban tökéletesítse az eddig megszerzett tudását.

A mesejátékot február 11-től láthatják a nézők a Jókai Színház színpadán.

Kora Éva Robertina

További programok »

FEL