A szállodák lehetnek az őszi hosszú hétvége nyertesei

2023. október 20. 08:25 | behir.hu

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint a lefoglalt vendégéjszakák 65%-a hotelekbe szól az október 20-23. közötti hosszú hétvégére. A belföldi vendégek közel háromnegyede, míg a külföldi turisták valamivel több mint fele száll majd meg szállodákban. A 4 csillagos hotelekben lesz a legtöbb vendég. Eddig közel 350 ezer foglalás érkezett a magyar szálláshelyekre, amely 7%-kal több mint az előző év azonos időszakában.

Az október 23-i hosszú hétvégére (október 20-23-a között) 324 ezer vendégéjszaka-foglalás érkezett eddig a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba – ez 7%-kal jobb a tavalyi előfoglalási számoknál. A lefoglalt éjszakák mintegy kétharmada, 63%-a belföldi vendégektől származik és 62%-a vidéki szálláshelyekre szól.

A fővárosban a nemzetközi vendégek lesznek túlsúlyban, a budapesti vendégéjszakák majdnem kétharmada (65%) külföldi turistákhoz köthető. Vidéken belföldi vendégekkel telnek majd meg a szálláshelyek, a foglalásokat 79%-ban hazai utazók indították.

A fő küldőpiacok közül Németországból jönnek a legtöbben hazánkba, de az Egyesült Királyságból, Csehországból, Spanyolországból és Olaszországból érkezők száma is kimagasló.

Az előfoglalások alapján a turisztikai térségek közül a Balaton ígérkezik a legnépszerűbbnek az országhatáron kívülről és belülről érkezők körében is, a turisztikai térségekbe szóló vendégéjszakák több mint negyedét itt regisztrálták. A Mátra-Bükk és Budapest környékén sok belföldi utazó lesz, Bük és Sárvár környékén, illetve a Mátra‒Bükkben pedig külföldiek pihennek majd zömmel.

A hazai vendégek Zalakaros, Hévíz és Hajdúszoboszló felé veszik majd többségében az irányt, és a külföldiek is hasonlóan választanak: közülük legnagyobb számban Hévízt, Büköt és Hajdúszoboszlót keresik fel.

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 

További programok »

Gazdaság

360 pályázat érkezett a Gabonáink Gyermekszemmel című felhívásra

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei igazgatósága idén is rajzpályázatot hirdetett “Gabonáink Gyermekszemmel” címmel. A felhívásra ezúttal rekordszámú, 360 alkotást küldtek be az óvodástól a középiskolás korosztályig a vármegye különböző településeiről. A rajzverseny eredményhirdetését pénteken délelőtt rendezték meg a Csabagyöngye Kulturális Központban.
2024. június 14. 14:24
FEL