A szakemberek szerint jó minőségű friss árut kínálnak a csabai paicon

2019. július 15. 06:17 | Kovács Andrea

Jó minőségű, friss árut kínálnak a békéscsabai piacon – ezt állapították meg azok az élelmiszer-higiénével és minőséggel foglalkozó szakemberek, akik a napokban járták be a csabai piacot.

Dr. Sárosi Tamás, a Békés Megyei Kormányhivatal tisztifőorvosa és Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke elsőként a szezonális gyümölcs- és zöldségkínálatot nézte meg, majd a húsos pavilonokat is végig járta. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a nyári melegben a friss áruk is gyorsabban romlanak, ezért fontos, hogy a vevők előre tervezzék meg pontosan, mit és mennyit szeretnének vásárolni.

Prohászka Béla országos tisztifőorvosi megbízott, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungaricumok Szövetsége alelnöke hangsúlyozta: tervezzük meg azt, hogy mit főzünk, az alapanyagok pedig lehetőleg minél hamarabb kerüljenek a konyhákba vagy a hűtőkbe, hiszen azok a nagy melegben könnyen megromlanak. Hozzátette: a gyümölcsökre különösen érdemes odafigyelni, hiszen meglehet, hogy azok már az érés utolsó fázisában vannak, ezért hamarabb tönkremennek. 

További programok »

FEL