Dr. Sárosi Tamás, a Békés Megyei Kormányhivatal tisztifőorvosa és Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke elsőként a szezonális gyümölcs- és zöldségkínálatot nézte meg, majd a húsos pavilonokat is végig járta. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a nyári melegben a friss áruk is gyorsabban romlanak, ezért fontos, hogy a vevők előre tervezzék meg pontosan, mit és mennyit szeretnének vásárolni.
Prohászka Béla országos tisztifőorvosi megbízott, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungaricumok Szövetsége alelnöke hangsúlyozta: tervezzük meg azt, hogy mit főzünk, az alapanyagok pedig lehetőleg minél hamarabb kerüljenek a konyhákba vagy a hűtőkbe, hiszen azok a nagy melegben könnyen megromlanak. Hozzátette: a gyümölcsökre különösen érdemes odafigyelni, hiszen meglehet, hogy azok már az érés utolsó fázisában vannak, ezért hamarabb tönkremennek.