A szakdolgozói kamara is támogatja az egészségügyi dolgozók kötelező oltását

2021. július 17. 16:27 | behir

Támogatja az egészségügyi dolgozók kötelező beoltását a koronavírus ellen a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elnöksége - olvasható a testület pénteki állásfoglalásában, amely a szervezet honlapján jelent meg.

"Az oltás felvétele biztosít bennünket, családunkat és a betegeket arról, hogy egy újabb járványhullám során az egészségügyi dolgozók nem fertőződnek koronavírussal, illetve nem adják azt tovább" - áll a szövegben.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken jelentette be, hogy az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás. A döntést üdvözölte a Magyar Orvosi Kamara elnöksége is.

Az egészségügyi szakdolgozók kamarájának elnöksége azt írta, hogy a legfőbb erkölcsi törvény a beteg érdeke.

Az oltás felvételével minden egészségügyi dolgozó maradéktalanul eleget tesz a "nem ártani" bioetikai alapelvnek, amelyre esküt tett a szakmai végzettség megszerzésekor - olvasható a közleményben.

"Legyünk példamutatóak, vegyük fel az oltást mindannyian!" - írták.

Forrás: MTI

További programok »

Egészségügy

ÉFOÉSZ szakmai nap: Nem sajnálattal, lenézve, hanem egyenlő félként kezelve

Konferenciát, kvázi regionális szakmai napot tartott szeptember 21-én az ÉFOÉSZ Békés megyei egyesülete. Az Értelmi Fogyatékossággal Élők Szövetsége helyi szervezetének munkatársai Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyéből, továbbá Budapestről hívtak és vártak szakembereket, valamint értelmi fogyatékossággal élőket.
12:57
FEL