A sarkadi nő ötmilliót csalt ki egy netes társkeresőn megismert vésztői férfitől

2022. január 9. 15:35 | behir.hu

Azt ígérte, hogy ha ad neki pénzt a válásával kapcsolatos ügyeinek intézésére, utána együtt kezdenek új életet. A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy legyenek óvatosak a telefonon bejelentkező, interneten üzengető, különböző történetekkel előálló idegenekkel! Ne adjanak, utaljanak nekik pénzt! Ne váljanak csalók áldozatává!

Csalással gyanúsít a rendőrség egy sarkadi nőt, mert 2021 februárjától kezdődően, részletekben, több mint ötmillió forintot kért kölcsön egy internetes társkeresőn megismert férfitől. A 34 éves vésztői férfi írt először a nőnek, az üzeneteire választ is kapott. A nő elpanaszolta, hogy válófélben van, várandós és nincs pénze. Fotókat küldött magáról, majd különböző összegeket kért kölcsön a férfitől. Azt mondta neki, hogy ha eladják a volt férjével közös házukat, akkor megadja a tartozását és együtt új életet kezdenek.
 
Többek között ügyvédi munkadíjra is kért pénzt, majd amikor a férfi már gyanút fogott és fel akarta hívni az ügyvédet, hogy megkérdezze, miért nem halad az adásvétel, a nő megadta neki az élettársa édesanyjának telefonszámát. A 43 éves nő ügyvédnek adta ki magát és úgy válaszolt a kérdésekre, emellett egy bankszámlaszámmal is segített, arra tizenegyszer utalt a becsapott férfi.
 
A rendőrség az ügyben elrendelt nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a 22 éves sarkadi nő, valamint élettársa édesanyja ellen csalás bűntett miatt vádemelést javasol. A Szeghalmi Rendőrkapitányság az ügy iratait 2022. január 6-án továbbította az ügyészségre.
 
Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL