A romáknak a rendszerváltás óta eltelt időszak legfontosabb választása jön

2018. március 7. 12:47 | Horváth Szabolcs

Április 8-a a romáknak a rendszerváltás óta eltelt időszak legfontosabb választása  mondta Farkas Flórián, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség vezetője Békésen.

Farkas Flórián erről azon az egyeztető fórumon beszélt, amelyre a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzatok vezetői és az országgyűlésiképviselő-jelöltek politikai munkatársai kaptak meghívást. Az egyeztető fórumon a térség országgyűlési képviselői is jelen voltak.

A szociális ügyekkel is foglalkozó Puju János  a dél-békési helyzetről, az összefogás fontosságáról beszélt.

– Naponta találkozom olyan problémákkal, amelyek a cigányság, mint kisebbség életét érintik. Ezek a problémák gyakorlatilag megoldási formulákat és egységet követelnek a mindennapokban.

A Lungo- Drom vezetője szerint soha ennyi roma nem dolgozott és tanult hazánkban, mint most.

– Amennyiben nem Orbán Viktor alakítana kormányt, a baloldal ránk hozná a bevándorlókat, a migránsokat és abból nagyon komoly társadalmi feszültség, konfliktus lenne. Leállnának azok a felzárkóztatási programok, amelyek a képzéssel, a szakképzéssel, a foglalkoztatással a magyarországi cigányság életét segítik. A magyarországi cigányság a legnagyobb kárvallottja lenne ennek - nyilatkozta Farkas Flórián. 

Európai szinten sehol sincs a politikában ilyen támogatottsága a cigányságnak mint Magyarországon - fejtette ki Farkas Flórián, aki hozzátette: hosszú az út, de a Lungo- Drom végigmegy rajta.

További programok »

FEL