A pedagógusokat ünnepeljük

A szakképzési centrum ünnepségén mintegy 700 dolgozót fogadtak.

Június első vasárnapján a pedagógusokat ünnepeljük. Ekkor köszöntjük azokat, akik a mindennapokban a jövő generációját nevelik. A Békéscsabai Szakképzési Centrum is ezen a napon ünnepelte a nyolc tagiskola, mintegy 700 dolgozóját.

A Kazinczy Ferenc Általános Iskola ötödik osztályos tanulói játékos feladattal nyitották a pénteki német órát. Icu néni, ahogy a gyerekek szólítják, mindig próbál valami újat vinni a feladatok közé, hogy diákjai is élvezzék a nyelvtanulást. Az orosz-, történelem és németszakos tanár több mint 30 éve indult el a pedagógusi pályán, ugyanakkor ez az intézmény az első munkahelye.

– A gyerekeknek az az elvárása, hogy olyan iskolába szeretnének jönni, ahol igazából jól érzik magukat, olyan órákon szeretnének részt venni, amelyek hangulatosak és igazából ezeken az órákon, ha hangulatosak, akkor motiválni tudom őket és át tudom adni ezt a tudást, ami bennem van – fogalmazott Mészáros Ilona.

Ahogy diákjai fogalmaznak, valóságos szívügye a tanítás, sugárzik a gyermekek iránti szeretete, mindig segítőkész, így mindig jó kedvvel jönnek órára.

– Icu néni nagyon kedves, aranyos tanító néni, tele van energiával, megértő, szeret minket – állapítja meg az egyik kisdiák.

A pedagógusnap alkalmából telt meg péntek délelőtt a Csaba Park rendezvénycsarnoka is, ahol Vantara Gyula országgyűlési képviselő és Nagy Ferenc alpolgármester köszöntötte azokat, akik a jövő generációjáért dolgoznak. A rendezvényen első alkalommal jelent meg közösen a centrumhoz tartozó nyolc tagiskola, és mintegy 700 dolgozója, hogy együtt ünnepeljenek.

– A szakképzési centrum megpróbálja kihasználni a tagiskolák közötti együttműködést és egymásba kapcsolni a képzéseket, azonban egyszerre egy helyen szinte talán soha nem találkozunk az év folyamán. Ezért választottuk ezt a napot, hogy itt együtt, ez a közel 700 ember egy helyen ünnepelhesse a pedagógusokat – emelte ki Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója.

Az ünnepségen igazgatói elismeréseket is osztottak a legkiválóbb pedagógusoknak. Bohus Mária Magdolna több mint 25 éve tanít, a gyerekek szeretete miatt választotta a pályát és sok kreativitást, ötletet igényel.

– Úgy érzem, hogy a fárasztó mindennapok elismerése ez és nemcsak én kapom ezt a díjat, hanem a diákok is, akikkel együtt dolgozom – állapította meg az angol szakos nyelvtanár.

A pedagógusokat hivatalosan június első vasárnapján ünneplik, Békéscsabán hétfőn, a Városházán fogadják a tanárokat, azokat pedig, akik nyugdíjba vonulnak külön is köszöntik majd.

Megosztás:

Címke: ,