A pedagógusok többsége regisztrált az oltásra

2021. április 10. 19:22 | behir

Az oktatásban dolgozók oltási akciója nemcsak a pedagógusokat érinti, hanem mindenkit, aki kapcsolatba kerül a gyerekekkel, legyen szó az iskolai gyakorlatát töltő egyetemi hallgatóról vagy a konyhai alkalmazottakról – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek a Klebelsberg Központ elnöke.

Hajnal Gabriella elmondta, hogy a pedagógusok mintegy 75 százaléka már kérte a vakcinát. 

– Szeretnénk, ha a kollégák minél nagyobb számban el is mennének oltakozni, ezért is szervezte meg a kormány a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban dolgozók oltási akcióját. A múlt héten a köznevelési intézmények azon pedagógusait oltották, akik március 24. előtt regisztráltak, ezen a héten pedig a szakképzésben és bölcsődékben dolgozók kerülnek sorra, valamint a további, köznevelési intézményben dolgozó kollégák – fogalmazott.

Mint mondta, az a céljuk, hogy se maradjon ki azok közül, akik az intézményekben a gyermekekkel, tanulókkal kapcsolatba kerülnek.

– Értem ezalatt például iskolai, óvodai konyhán dolgozókat vagy azokat az egyetemi hallgatókat, akik a hosszú, összefüggő pedagógiai gyakorlatukat végzik. Azt szeretnénk, ha mindenki be lenne oltva, aki bármilyen módon is kapcsolatba kerül a gyerekekkel – hangsúlyozta Hajnal Gabriella. Hozzátette: szeretné a köszönetüket tolmácsolni minden egészségügyi dolgozónak az áldozatos munkájukért.

A digitális oktatás tapasztalatait a szakember úgy értékelte, sokkal magasabb a valós idejű jelenléttel tartott online órák aránya, mint korábban volt.

– Aktívabbak a kollégák, jóval felkészültebbek, és amióta az általános iskolák is digitális munkarendre tértek át, tízszeresére növekedett az élő kapcsolatban megtartott online órák száma a március előtti időszakhoz képest – fogalmazott, hozzátéve: a legelső napon tapasztalt fennakadás óta jól működik a Kréta, illetve a Kréta-rendszer digitális kollaborációs tér nevű modulja, amely teljes körűen képes támogatni a pedagógusok online tanítását. Egyetlen jelzést sem kaptak, hogy az informatikai háttérrel probléma lenne, sokkal inkább a pozitív visszhangok jellemzők.

 

Forrás: Magyar Nemzet

 

További programok »

FEL