A pályakezdők számára a kellemes munkahelyi légkör a legfontosabb

2021. június 7. 12:04 | behir.hu

A munkahely kiválasztásánál a legfontosabb szempont a kellemes munkahelyi légkör, amit a karrierlehetőség, valamint a munka-magánélet egyensúlya követ - tájékoztat a Szerencsejáték Zrt. kutatása eredményeiről.

A kellemes munkahelyi légkör a válaszadók 69 százaléka szerint a legfontosabb, a válaszadók közel fele jelezte, hogy leginkább a karrier és az előrelépési lehetőség, valamint a munka és magánélet egyensúlya számít. A kezdő fizetés nagysága 41 százalékkal csak a negyedik helyet foglalja el a fontossági sorban a közlemény szerint.

Ahhoz, hogy egy munkáltató elkötelezetté tegye a pályakezdőket a válaszadók 90 százaléka szerint átlátható karrierlehetőséget kell nyújtania - derül ki a felmérésből. A kitöltők 87 százaléka jelezte: teljes mértékben el tudja képzelni, hogy 5 évnél tovább dolgozik egy munkahelyen.

A megkérdezettek 83 százaléka szerint a munka élvezete előbbre való, mint a fizetés mértéke.

A lottótársaság a kutatási eredményeket is alapul véve elindította Level UP! nevű utánpótlás- és gyakornoki programját, amelyre június 13-ig várja az érdeklődők jelentkezését - ismertették. A program 3 éves mentori támogatással segíti az újonnan belépők egyéni karrierútját, a gyakornokok egy éven át heti 20-30 órában szerezhetnek munkatapasztalatot a társaságnál.     

A Szerencsejáték Zrt. a felmérésben 2019 fiatal felnőttet - főleg végzősöket és frissdiplomásokat, kisebb arányban 30 éven felülieket - kérdezett meg hét különböző szakterületről - olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI

További programok »

Gazdaság

Kistermelői portékák az agroturizmus étele 2025 versenyben

Új kategóriával bővül a „Magyarország Étele” verseny. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub), a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete (Kislépték Egyesület) közös szervezésében – partnerségben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával – elindul az „Agroturizmus Étele 2025” pályázat. A cím elnyerésére a kistermelői, termelői termékekből készített ételekkel, és a helyi gasztronómia remekeivel lehet pályázni.
2024. december 24. 06:15
FEL