A nyár veszélyeiről tartott előadást a rendőrség az akadémistáknak

2024. június 24. 14:29 | Hidvégi Dávid

A nyári veszélyekről tartott előadást a Békéscsabai Rendőrkapitányság az akadémia növendékeinek. Az eseményen ezúttal a szülők is részt vehettek.

Ezúttal az akadémia legkisebb korosztályainak tartott előadást Szilágyi Ilona a Békéscsabai Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója. Az esemény interaktívan zajlott, így a gyermekek többször maguk válaszolták meg a rendőr nyári veszélyekre vonatkozó kérdéseit. Ezúttal a szülők is bekapcsolódhattak a válaszadásba.

– Úgy gondoljuk már a 8-9 éves gyerekkel is érdemes elkezdenünk beszélni arról, hogy nyáron milyen veszélyek nézhetnek rájuk, hiszen így tisztában lesznek ezzel – fogalmazott Lukács László, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U9-es csapatának edzője.

Szilágyi Ilona a szabályszerű közlekedésre, valamint az internet veszélyeire hívta fel a figyelmet, mivel nyáron a fiatalok az átlagosnál több időt töltenek a számítógép előtt. A bűnmegelőzési előadó a nyaralások kapcsán a strandokon előforduló veszélyekről is beszélt.

– Fontos betartani a strand üzemeltetője által elrendelt szabályokat. A gyerekek is tudják, hogy nem szabad oldalról medencébe ugrani, hiszen megsérthetik magukat. A szabad vizeknél, ha valaki nem biztos úszó, akkor olyan helyen fürdőzzön, ahol a biztonságérzete megmarad – hangsúlyozta a rendőrség kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

A felek szándéka, hogy folytassák az eddigi együttműködésüket, így a rendőrség a következő szezonban is tartana előadásokat a fiataloknak. 

Galéria

További programok »

Sport

Jubileumi futballmeccs

A Békéscsabai Előre Spartacus SC meghívja Önöket a 40 éves országos serdülő bajnok és kupagyőztes, valamint a 39 éves országos serdülő bajnok csapat jubileumi találkozójára.
2024. július 14. 00:00
FEL