A nők az ablakpucolást, a férfiak a kukázást utálják

Legújabb kutatásában különböző takarítási szokásainkat és a házimunkához fűződő érzelmeinket vizsgálta az ország legnagyobb online takarítószolgálata, a Rendi.hu. Mit utál takarítani a nő, és mit a férfi? Milyen házimunkára veszi rá magát a legkönnyebben a két nem?

A takarítás kötelező rosszként él az emberek fejében, amit egyszerűen csak muszáj megtenni. Rohanó világunkban pedig egyre nehezebben vesszük rá magunkat ezeknek a köröknek a lefutására. A kuka ürítése például örök mumusként él a köztudatban, de szagosan kellemetlen következményei miatt tudjuk, a tevékenység kikerülhetetlen.

Arra a kérdésre, hogy mi az a takarítási tevékenység, amit a leginkább igényelnek, és amire a leginkább hajlandók rávenni magukat, a férfiak (62 százalék) és a nők (60 százalék) egyaránt a szemét kivitelét jelölték meg. És hogy mit utálunk csinálni? Erre a kérdésre a felmérésben részt vevő férfiak 68 százaléka szintén a szemét kivitelét jelölte meg. A nőknél a dobogós helyen az ablaktisztítás (44 százalék), a vasalás (40 százalék) és a portörlés (32 százalék) végzett.

A kérdőív azt is vizsgálta, hogy ha takarításról van szó, akkor mi az a tevékenység, amit az emberek a legszívesebben elvégeznek. Időigényessége ellenére a nők 58 százaléka állította, hogy nem bánja, ha neki kell állnia kitakarítani a kádat és/vagy zuhanyfülkét, a férfiak viszont szívesen elmosogatnak (55 százalék) vagy kiporszívóznak (43 százalék).

Árulkodó eredmény, hogy a nők több mint fele (58 százalék) viszont nincs megelégedve párja házimunkájával. Az is lehet, hogy nincs türelmük kivárni, amíg a férfiak elkezdik a takarítást, ugyanis abból a kérdésből, hogy mi a leghosszabb idő, amit takarítás nélkül töltöttek, az is kiderült, hogy a nők 40 százaléka pár napnál tovább nem bírja, a férfiak 24 százaléka viszont akár több mint egy hónapig is képes halogatni ezeket a teendőket.

 

Forrás: Piac&Profit

Megosztás:

Címke: