A Mikulás vigyázott a békéscsabai biciklistákra

2019. december 7. 12:55 | D. Nagy Bence

„Látni és látszani” címmel évek óta tart rendhagyó demonstrációt a Békéscsabai Városi Polgárőrség Egyesület és dr. Ferenczi Attila önkormányzati képviselő. A kezdeményezés célja a kerékpáros közlekedés biztonságának növelése.

Rendőri segítséggel zajlott az a figyelemfelhívó akció, amelynek során pénteken, a Corvin utcai kerékpárúton, maga a Mikulás állította meg az arra haladó bicikliseket. A már tizenkét éve folyamatosan megrendezett demonstráció játékos figyelemfelhívó kezdeményezésként indult a békéscsabai polgárőrség és a rendőrség segítségével. A megállított kerékpárosok természetesen nem büntetést kaptak, hanem bicikli villogókat, láthatósági mellényt, valamint némi édességet, a cél ugyanis a biztonságos közlekedésre való felhívás volt – mondta dr. Ferenczi Attila.

Bugyinszki Tamás, a Békéscsabai Városi Polgárőrség Egyesület elnöke kifejtette, különösen a téli időszakban fontos a megfelelően kivilágított kerékpár. Ezekben a hónapokban nemcsak hamarabb sötétedik, de az időjárás sem kedvez a kerékpárosoknak, tette hozzá az elnök, aki idén is maga bújt Mikulás-jelmezbe.

 – Öt-hat évvel ezelőtt jóval kevesebb olyan kerékpárossal találkoztunk, akinek a biciklije szakszerűen volt kivilágítva – fejtette ki dr. Ferenczi Attila. A képviselő hozzátette, az elmúlt egy-két évben javuló tendencia tapasztalható a biciklisek megfelelő felszereltségével kapcsolatban, amiben a „Látni és látszani” kezdeményezés is segített.

További programok »

FEL