A Mikulás eljuttatta ajándékait az óvodákba

2020. december 4. 16:15 | Tóth Bianka

December 6-a Miklós napja, amikor a Mikulás meglátogat és megajándékoz minden jó gyereket. A nagyszakállú idén a legtöbb óvodába már két nappal korábban, pénteken eljuttatta csomagjait.

Az előző években még személyesen fogadhatták a Mikulást Békéscsaba valamennyi intézményében. Békéscsaba alpolgármestere szerint apró, de a gyerekek életében komoly veszteség, hogy idén a hagyományos Mikulás ünnepségek nem tarthatóak meg. Varga Tamás hozzátette, hogy a karácsonyi időszakban, az adventi készülődésben ezek színt varázsolnak a kicsik és nagyok életébe.

– Természetesen mindegyik óvodánk nagyon kreatív, és megtalálja a módját, hogy az ajándék, a csomag ott legyen a gyerekeknél, és tudják, hogy a Mikulás hozta, és ez az ünnepkör megadja azt a varázst, azt a hangulatot, amit várnak a gyerekek, és ami a gyerekkorukban fontos – mondta az alpolgármester.

A Lencsési Óvoda vezetője arról számolt be, hogy a Mikulás ünnepséget csoportonként megtarthatták. Erdeiné Gergely Emőke elmondta, hogy az óvodapedagógusok ugyanúgy megtervezték a kézműves tevékenységtől a versekig a tematikát, mint a korábbi években, ugyanakkor külsős partner nem léphetett be az intézménybe, és a szülőket sem fogadták. Ők majd a gyerekek élménybeszámolójából értesülnek arról, hogy milyen jól telt a nap – tette hozzá. Mint mondta, tárgyalásokat folytattak a Télapóval, aki ígéretet tett arra, hogy idén is meglátogat minden óvodát.

– Így is történt, de sajnos az épületben idén nem tudtuk őt fogadni, nem is akart bejönni, és arra kérte a gyerekeket, hogy az ablakon át figyeljék őt, és integessenek neki. Várhatóan a visszafogottság fogja jellemezni a karácsonyt is, aminek pozitív hozadéka, hogy sokkal meghittebb lehet az ünnep – tette hozzá az óvodavezető

 

FEL