A minap volt a JamiNap

2023. június 3. 20:30 | Csiffáry Zsuzsanna

Június harmadikán tartották meg a JamiNapot Békéscsabán. A Jaminai Közösségi Ház udvarán zajló eseményt színpadi produkciók és kísérőprogramok is színesítették.


Szombaton egész napos programmal várta az érdeklődőket a Jaminai Közösségi Ház szervező csapata. Pető Ibolya, az intézmény telephelyvezetője kiemelte, hogy legfőbb feladatuknak tekinti, hogy minden lehetséges alkalmat és eszközt megragadjanak arra, hogy maguk mögött hagyva a nehéz időket, reménnyel és kitartással kovácsolják össze a jaminai közösséget is. 

– Meghívtuk a városrészben működő szervezeteket, hogy mutatkozzanak be, ezáltal a közösségek közelebb kerülhettek egymáshoz ezen a napon – fogalmazott Pető Ibolya. 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/ Behir.hu

Baji Miklós Zoltán Miki bácsi festőműhelye című kreatív programját vitte el a JamiNapra. Hozzátette, rendszeresen mennek a festőműhellyel különböző családi rendezvényekre, ahol nemcsak a gyermekek, hanem a szülők, nagyszülők is részt vesznek. 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/ Behir.hu

A nap folyamán előadásukkal színesítették a programot: Körösparti Junior Fúvószenekar, Mackó-Kuckó Óvoda, Békéscsabai Tündérkert Óvoda, Erzsébethelyi Általános Iskola, Salsa Műhely Táncegyesület, Hevesi Imre, Strapce citerazenekar, Simorág TánCirkusz produkció, Quotzosh (Kóczos) Cirkusz vendégművészekkel (Bp.), Petri L. Lackás, Újforrás Baptista Gyülekezet zenekara. 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/ Behir.hu

Kiállítóhelyeikkel jelen voltak: Békéscsabai Ipartestület Veterán Motoros Klub, KerékPárt Bringaklub, Portéka Kézműves és Termelői Közösség, Békés Megyei Népművészeti Egyesület, Miki bácsi Festőműhelye - Baji Miklós Zoltán, Jaminai Gyapjas Szakkör, Tesz-vesz Klub, Békéscsabai Népi Díszítőművész Szakkör, Jaminai Szlovák Hagyományőrző Klub, Békéscsaba Jaminai Polgárőr Egyesület.

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/ Behir.hu

 

 

További programok »

FEL