A megye legjobb labdarúgóit, edzőit és játékvezetőit díjazták

Nyilasi Tibor szerint amatőrök nélkül a profik nem léteznének.

 

Az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága pénteken este díjátadó gálát rendezett a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az ünnepségre – ahol a vendégek között ott volt Nyilasi Tibor, az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi tagja, Dankó Béla az MLSZ megyei elnökségének elnöke és Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője is – az elmúlt év legjobb megyei játékosait, edzőit, játékvezetőit hívták meg.

 

Nyilasi Tibor: A magyar foci jövője a fiatalokon is múlik

Múlt évben az Európa-bajnokság idején, a magyar válogatott teljesítményét látva még azok is lelkes fociszurkolókká váltak, akiket egyébként hidegen hagy a labdarúgás.

Olyan élményeket élhettek át a szurkolók, amelyekre már régóta vágytak. Nyilasi Tibor szerint ebből a lelkesedésből lehet táplálkozni országos és megyei szinten is.

– Múlt nyáron talpon volt az egész ország a válogatott szereplését látva. Érdemes azt a hangulatot továbbvinni, és ahogy az országban járva látom, még mindig tart a tavalyi láz, és a labdarúgás rajongói várják a következő hasonló lehetőséget. Az országos és a megyei szövetségek, a fiatalokkal foglalkozó műhelyek feladata, hogy ezt a tüzet ne hagyják kihűlni. El kell hitetni a gyerekkel, a fiatalokkal, hogy a magyar foci jövője őrajtuk is múlik, tehát legyenek szenvedéllyel a futball iránt. Meggyőződésem, hogy amatőrök nélkül a profik nem léteznének, ezért is nagyon örülök, hogy itt Békés megyében ilyen népszerű a sportág, és ennyi kiemelkedő művelője van – fogalmazott Nyilasi Tibor.

 

Sipos Jenő: Hazánkban közel 250 ezer fiatal focizik

Sipos Jenő a rendezvényen megjegyezte, hogy a labdarúgás döntő részét az amatőrök játéka teszi ki.

Beszélt arról, hogy míg 2010-ben mintegy 130 ezer fiatal focizott, tavaly ez a szám már közelített a 250 ezerhez. Ahhoz, hogy ezeknek a fiataloknak legyen hol játszaniuk, olyan minőségű pályákat kellett építeni, ahová szívesen engedik el a szülők a gyerekeiket.

– Örömmel láttam, hogy a megyében is új pályák épültek. A feltételek adottak, így azt kívánom Békés megye, Békéscsaba labdarúgásának, hogy minél előbb kerüljenek az élvonalba. Legyen a tradícióknak megfelelő csapata a térségnek, legyenek példaképei a játékosok a helyi fiataloknak, és legyenek olyan békéscsabai, Békés megyei játékosok, akiknek tapsolhatunk majd a jövőben is – fogalmazta meg jókívánságait Sipos Jenő.

 

Dankó Béla: Békés megyében is folyamatos a fejlődés

Dankó Béla szerint a labdarúgás is olyan sportág, amelyben folyamatosan fejlődésre van szükség. Mint mondta – ahogy ezt a díjátadó gála is tükrözi – az elmúlt évben Békés megyében ez a fejlődés nem állt meg.

– Az utánpótlást illetően 96 intézmény vesz részt a Bozsik programban, ebből 50 iskola, a többi óvoda. Az óvodák közül 13 tavaly csatlakozott a programhoz, amelybe így már összesen 3570 gyermek kapcsolódott be Békésben. A fejlődés megmutatkozik abban is, hogy az elmúlt időszakban javult az infrastrukturális feltételrendszer. Gyomaendrődön, Békéscsabán és Köröstarcsán műfüves, Szeghalmon pedig egy nagyméretű füves pálya épült – mondta Dankó Béla, hozzátéve, hogy társasági adóból a 2011-es bevezetése óta a megyébe több mint 3,6 milliárd forint érkezett, ami szintén a sport fejlődését szolgálja.    

 

Békés megye legjobbjai

 

A díjátadó gálán a megye labdarúgásának legjobbjait jutalmazták. Az egyesületek jelölései és szavazatai alapján ők a következők:

Megye I. osztály – legjobb labdarúgó: 1. Bajnók Imre (Füzesgyarmati SK), 2. Süli András (Kondorosi TE), 3. Mészáros Máté (Szeghalmi FC),

Megye I. osztály – legjobb edző: 1. Bíró Róbert (Méhkeréki SE), 2. Janis János (Kondorosi TE), 3. Rétes Pál (Szarvasi FC).

Megye II. osztálylegjobb labdarúgó: 1- Kardos Imre (Békési FC), 2. Virág Imre (Békésszentandrási HMSE), 3. Podina László (Battonyai TK).

Megye II. osztály – legjobb edző: 1. Bíró Péter (Békési FC), 2. Barcsay Attila András (Dobozi SE), 3. Varga László (Békésszentandrási HMSE).

Megye III. osztály – legjobb labdarúgó: 1. Szivák László (Köröstarcsa KSK), 2. Vincze Alex (Nagyszénás SE), 3. Benyovszki János (Mezőberényi LE).

Megye III. osztály – legjobb edző: 1. Boér Zsolt (Nagyszénás SE), 2. Gyimesi András (Orosházi MTK-ULE 1913), 3. Zsiga Róbert (Csorvási SK).

 

Legjobb játékvezető: 1. Pécs Zoltán, 2. Hanyecz Bence, 3. Barta Tibor.

Az OTP Bozsik Egyesületi Program díjazottai: Forrás Imre (Gyula TFC); Gyuris Zoltán (Békéscsaba); Nyéki Szabolcs (Füzesgyarmat).

Az utánpótlás-nevelésben kiemelkedően teljesítettek: Béres Máté (Kaszaper); Szentléleki Béla (Gyula); Zöldi Sándor (Békéscsaba).

Békés megye amatőr labdarúgásáért díjat kaptak: id. Bondár Attila (Méhkerék); a 90 éves Sinka Imre (Békésszentandrás); Molnár Zoltánné (Gyula); Domján Balázs (Szarvas); Ugrai Csilla (Dévaványa); Kiss László (Békéscsaba); Tokaji Ferenc (Gyula).

 

Az év legjobb női futsalosa: Zvolenszky Katalin.

Az év legjobb öregfiú labdarúgója: Ekker Gábor.

2016 legjobb veterán labdarúgója: Mészáros Jenő.

2016 legjobb fogyatékkal élő labdarúgója: Bogya István.

 

Az év legtöbbet fejlődött labdarúgó települése: Méhkerék.

Megosztás:

Címke: , , ,