A Magyar Közút jelentős javításokat végez az országos hálózaton

2021. március 2. 12:08 | behir

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt két hétben a téli időszak végén keletkezett burkolathibák javítására helyezte a hangsúlyt, melynek során csak február második felében több mint 1600 tonna aszfaltot dolgozott be az országos hálózaton.

 

– Február első felében a rendkívül csapadékos, változékony és szélsőséges időjárás, valamint a fagyási és olvadási ciklusok gyakori váltakozása az országos közutakon is kedvezett a burkolathibák kialakulásának. A téliesebb időjárás végével, február közepétől a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 94 mérnöksége a lokális javítása munkákra helyezte a hangsúlyt, melynek során a szakemberek az elmúlt két hétben 227 tonna meleg és 1391 tonna hidegaszfaltot dolgoztak be – olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében. Mint írják, a következő hetekben többnyire hideg, ún. utántömörödő aszfaltot használnak fel az ideiglenes, lokális javítási munkákhoz.

Egyes gyorsforgalmi szakaszokon és főutakon, ahol a melegaszfaltkeverő telepek működnek, tartósabb melegaszfaltos beavatkozásra is sor került. Első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a fő-, végül a mellék- és bekötőutakon zajlanak, előzetes ütemtervek alapján.

 

– A tartósabb melegaszfaltos javítások és a teljes körű felújítási munkák országosan a téli szezon után, március folyamán indulnak el – áll a közleményben. 

A társasághoz a településeket összekötő fő- és mellékutak, illetve ezen utak településeken átvezető szakaszai, valamint a gyorsforgalmi utak (kivéve M5 és M6 autópálya) tartoznak, minden más út a helyi önkormányzatok kezelésében van, Budapest közigazgatási határain belül a cég nem üzemeltet utakat.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

További programok »

FEL